https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Radio 2 voert actie dicht bij luisteraars in Roeselare

Vincent Vanhoorne

Tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt heeft het team van Radio 2 West-Vlaanderen actie gevoerd tegen de besparingsplannen bij de VRT.

Maandagavond raakte bekend dat het regionale ochtendblok dan toch zou behouden blijven, maar Radio 2 West-Vlaanderen verklaarde zich vanmorgen ook solidair met alle VRT-collega’s.

“We zijn inderdaad blij dat ‘Start je dag’ dat elke ochtend van 6 tot 8 uur te beluisteren is, kan blijven”, zegt presentator Nico Blontrock. “Toch blijft het gegeven dat er volgens het besparingsplan een kleine 300 banen moeten sneuvelen bij de VRT. Het gebouw van Radio 2 West-Vlaanderen aan de Xpo in Kortrijk zal verkocht worden. Dat gebouw is echter altijd het minste van onze zorgen geweest. Of ons team kan samenblijven, daar is op vandaag nog geen duidelijkheid over en daar gaat het natuurlijk om. Onze redactie in West-Vlaanderen bestaat uit 14 mensen, aangevuld met 5 mensen in de ondersteunende diensten. Ondertussen is het getouwtrek begonnen om ons te huisvesten. In Kortrijk wil men dat we daar blijven, maar er zou ook interesse zijn uit Brugge. We voeren vandaag actie in Roeselare omdat dit centraal in de provincie ligt.”

In Kortrijk wil men dat we daar blijven, maar er zou ook interesse zijn uit Brugge

Ook bij andere medewerkers van Radio 2 West-Vlaanderen is de actiebereidheid groot. “In de feiten werken we vandaag al met een kleine ploeg”, zegt Katelijne Vanbeselaere. “Met 12 mensen drie uur per dag radio maken voor een groot publiek, dat is geen overbezetting. In de regio’s is er zeker geen sprake van een ‘vette’ VRT.”

“Ik werk sinds 1981 als medewerker bij Radio 2”, aldus Hans Gyselen. “Aanvankelijk in Brussel, sinds 2002 ben ik weer thuis in West-Vlaanderen. Werken in de regio is heel boeiend. Je voelt gewoon dat je dichter bij de mensen werkt.”

Luc Vanhauwaert: “We willen blijven doen wat we doen. Enthousiasme zit in ons DNA. We bereiken heel veel luisteraars en maken goede radio en dat is blijkbaar een doorn in het oog van de politiek en de concurrentie. We houden ons hart vast voor de toekomst van de VRT.”

(VVHR/foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten