Qmusic deelt centen uit voor gekke projecten, Hanne uit De Mol mag mee beslissen naar wie ze gaan

Redactie KW

“Er is altijd wel een tof of spannend project waar je van denkt: als ik daar nu eens het geld voor had, dan zou ik er iets moois van kunnen maken. Net daarom roepen we de Plezante Premies in het leven”, vertelden Q-dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen maandag.

Met de Plezante Premies wil Qmusic vanaf 25 april negen dagen lang de meest geestige, warme, zotte, wereld verbeterende of zelfs lichtjes van de pot gerukte projecten realiseren in Vlaanderen om de wereld een beetje plezanter te maken. Het duo schakelt hiervoor de Q-luisteraars in als jury, die bijgestaan worden door De Mol-finaliste Hanne Vanhaesebrouck als juryvoorzitster. Iedereen die een project wil indienen kan dat vanaf nu doen via qmusic.be. Inschrijven voor de jury kan via de Q-app. In totaal zal Q 50.000 euro aan Plezante Premies verdelen.

“Die CD die je met je eigen band al jaren wil opnemen, maar waar je niet genoeg budget voor hebt, terwijl je gewoon weet dat je de nieuwe Coldplay bent?”, geeft Sam De Bruyn als voorbeeld. “Of dat braakliggend stuk grond, dat je wil omtoveren tot een BMX-parcours?” Heidi vult aan: “Wil je graag een foodtruck huren om alle inwoners van je straat te trakteren op jouw super-de-luxe hotdogs? Of die oude bus pimpen om er een rijdende slaapzaal van te maken voor de scouts? Het kan alle kanten uit met onze Plezante Premies”.

Ik ben er zéker van dat veel mensen in Vlaanderen een zot idee hebben

Sam en Heidi beslissen niet zelf wie Plezante Premies krijgt. Ze doen hiervoor beroep op de Q-luisteraars: elke dag zullen 5 verschillende luisteraars in de jury zetelen. Het Q-duo ging ook op zoek naar een juryvoorzitter en vond die in Hanne Vanhaesebrouck: “We hebben gezocht naar een jonge, vlotte en ondernemende juryvoorzitster die zélf het hart op de juiste plaats heeft”, vertelde het duo.

Hanne twijfelde geen seconde toen ze het voorstel kreeg: “Ik ben er zéker van dat veel mensen in Vlaanderen een zot idee hebben dat ze zo graag willen doen, maar waar het maar niet van komt. De job die ik nu doe, is ook ooit begonnen als een klein idee. Ik weet dus maar al te goed waarvoor zo’n Plezante Premie zou kunnen dienen.”

Tussen 25 april en 5 mei komt de jury elke werkdag tussen 16.00 en 19.00 samen tijdens het programma van Sam en Heidi. Ze krijgen drie uur de tijd om te beraadslagen over de ingezonden projecten en tot een consensus te komen: één project per dag zal een Plezante Premie ontvangen uit de handen van het Q-duo.

>> Iedereen die graag een project wil indienen voor een Plezante Premie kan dat vanaf vandaag, maandag 18 april 2016, doen via qmusic.be. Wie zich wil inschrijven om in de jury te zetelen kan dat vanaf nu doen via de Q-app.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.