Punkband na comeback headliner op Burgrock in Brugge

© Foto Circo/Janez Detd
Redactie KW

Omwille van de finale op het Europees voetbalkampioenschap in Frankrijk vindt Burgrock niet op de traditionele datum 11 juli, maar op zaterdag 9 juli plaats.

De organisatoren hebben van Burgrock hebben hun headliner te pakken. Ze zetten de punkrockveteranen van Janez Detd. bovenaan hun affiche.

Voor Janez Detd. van jetje geeft, vindt eerst de traditionele Burgrockrally plaats. Op zaterdag 9 juli treden vanaf 16.30 uur op de Burg in Brugge volgende bands op: Louie (alternatieve pop, gesaust met funky en groovy invloeden, uit Gent), Cleo (die eerder in de finale van Westtalent stonden met hun fraaie dreampop, uit Brugge, om 17.30 uur), Elektrik Blue (een mix van funk, rock en psychedelica, uit Gent, om 18.30 uur), Spit Fox (een driekoppige bende die scuzzy garage rock brengt, uit Gent en met Bruggeling Alexander Verbeke op drums, om 19.30 uur) en Mantis (instrumentale postrock en -noise, uit Maaseik, om 20.30 uur).

Terwijl de jury in conclaaf gaat, krijg je op de Burg vanaf 21.30 uur een optreden van Camillefois oftewel het pseudoniem van Camille Vanlerberghe een zangeres-pianiste die uit Roeselare afkomstig is en vandaag in Antwerpen woont. Zij won vorig jaar de talentenjacht van Burgrock. Met ‘Coffee and Dreams’ bracht ze een eerste single uit.

Om 22.45 uur wordt dan de winnaar van de Burgrockrally bekendgemaakt. Vijf minuten later mag top of the bill Janez Detd. knallen. Na een inactiviteit van vijf jaar vierden ze vorig jaar hun comeback met een uitverkochte reünieshow in de Vooruit in Gent. Daarna gingen nog de Lokerse Feesten en Crammerock voor de bijl. “Deze zomer geeft Janez Detd. naast een beperkt aantal reünieoptredens enkele zogenaamde Punk Rock High School-shows“, zegt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw. “Hierbij proberen ze hun toehoorders plat te walsen met nummers die hen in de loop van hun carrière beïnvloed hebben. Meebrullen is dus absoluut toegestaan.”

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.