Punkband brengt ode aan… de Langestraat in Brugge

Redactie KW

The Sillycons, een punkband uit Die Scone, heeft een bijzondere cd-single uitgebracht. Op het titelnummer ‘Vor ons’ brult zanger-bassist Alexander Monballiu een hommage aan zijn Langestraat.

Tijdens een repetitie gooide zanger-bassist Alex Monballiu het idee in de groep om enkele nummers in het Brugs uit te werken, die op te nemen in Het Entrepot en ze vervolgens op een cd-single in eigen beheer uit te brengen.

“Welk thema is er beter dan de straat waar we met zijn allen al zo vaak met vrienden en vriendinnen vertoefd hebben en er dolle pret hebben gemaakt? De Langestroate, toch?”, lacht Monballiu. “Ik heb er de couleur locale, typisch aan de Langestraat, in proberen te weerspiegelen. Daarom zou ik samen met de band tijdens de braderie van komend weekend bijzonder graag op de eerste verdieping van De Kelk met de vensters open live spelen. Twee jaar geleden hebben we dit ook al eens gedaan.”

Op de hoes van ‘Vor ons’ staan trouwens 36 kleine foto’s van mensen die een verleden of heden hebben in de Langestraat. Enkele locals die ons inmiddels helaas ontvallen zijn, zoals onder meer Peter Roose (voormalig zaakvoerder van De Kelk), staan er ook bij.

(svv)

Vor Ons

‘t Zien de dé van de Langestroate/

Ze zien nie wel, ze zien nie pluus/

‘t Zien de dé van de Langestroate/

Ze noemen ze ‘et Brugs gespuus

Toppunt van uutbundigheed/

Luude muziek en liters bier/

Midden in de levendigheed/

‘t Zien de kids van ‘t volkskwartier

Goat ‘t goed of slicht, me zien ol bieen/

Je ziet der ook bie, vroeg of loate/

De Langestroate is vor iedereen/

En iedereen is van de Langestroate

Olleman grakt ter gediend/

‘snuchtens vroeg toe ‘savensloate/

De slichte name et nie verdiend/

Wan iedere stad ed e Langestroate

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.