Publiek vindt meteen de weg naar KOER

Het openingsweekend van KOER lokte meteen heel wat volk. © SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Een dj-set van Team DAMP vormde gisterenavond het orgelpunt van de eerste driedaagse van Bruges’ most beautiful secret garden die deze zomer in het beheer is van vzw DO. Zoals het openingsweekend illustreerde, wordt het een plaats voor optredens, aperitiefconcerten, dj-sets, petanque spelen en de culinaire fijnproevers: een gevarieerde plat du Koer. Vanaf deze week moet je wel een lidkaart aanschaffen als je er wil vertoeven.

Gelegen in de binnenstad en bereikbaar via Rozendal 37. Een immense tuin, net niet de allure van een park. Binnen afzienbare tijd wordt dit deels een groene zone van een op stapel staand vastgoedproject. Voor we zover zijn, mag iedereen de komende twee maanden nog komen genieten in dit openbaar activiteitenpark. Met veel muziek, een bar en elkaars gezelschap.

Koer is evenwel geen pop-upbar, want de stad Brugge laat die deze zomer niet toe in het stadscentrum om het hevig getroffen horecawezen geen extra concurrentie aan te doen. “Daarom schenken we enkel dranken bij optredens, openluchtfilms, lezingen en dergelijke meer, dus niet als er niets te doen is. De uitbating van de bar is in handen van Nina Corty van het bekende (jongeren)café La Casita”, zegt Wannes Loosveldt van vzw Do.

Vijftien euro, vijftig procent korting

Afgelopen weekend kon je op Koer optredens bijwonen van Ventilateur en Pep(ijn) Vermeulen. Niobe Van Sighem gaf er een aperitiefconcert. Voorts waren er dj-sets van Oorlectuur alias Thomas Risteyn en Team DAMP. Hun set kon je trouwens volgen via livestream.

Dit viel de voorbije dagen allemaal gratis te beleven, maar vanaf deze week dien je een lidkaart ten bedrage van vijftien euro aan te schaffen. Deze kaart geeft je vijftig procent korting bij betalende evenementen.

KOER is op woensdag, donderdag en zondag open tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot één uur.

De activiteitenkalender van KOER kun je volgen via de gelijknamige Facebookpagina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.