https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Prince wordt blikvanger Zandsculpturenfestival in Oostende (en Eigen Kweek ook)

Redactie KW

Het zandsculpturenfestival focust dit jaar op iconen uit de cinema, muziek en sport.

De zomer is er nog niet, maar toch zijn de voorbereidingen van een van de populaire zomerattracties al aan de gang. Eentje daarvan is het Zandsculpturenfestival in Oostende en dit jaar focussen ze daar op ‘Sterren in het zand’: iconen uit de film-, muziek-, sport- en televisiewereld.

Een van de sterren die zal te zien zijn, is Prince, die donderdag vrij onverwacht overleed. Een van de artiesten in Mexico ging meteen aan de slag en maakte al een Prince in zand als eerbetoon, zoals die komende zomer dan ook in Oostende zal te bewonderen zijn. Overigens zullen ook andere (recent) overleden helden een hulde krijgen, zoals David Bowie, Queen, Michael Jackson, Jimi Hendrix & Jim Morrison.

De sterren komen terecht in een gigantisch labyrinth van 10.000 m² met de voornaamste legendes uit de film, muziek en sportcultuur in de hoofdrollen. Ruim 150 bekende personnges krijgen hun evenbeeld in zand, weliswaar met beperkte houdbaarheidsdatum tot begin september.

De opbouw van het festival duurt 5 weken en gebeurt met 200 vrachtwagens speciaal aangevoerd Ardens zavelzand, afkomstig uit hartje Waals-Brabant. Dit hoekige rivierzand is nodig voor de bouw van de sculpturen van 2 tot 6 meter hoog. Circa 30 artiesten uit 12 verschillende landen halen hun inspiratie bij ‘s wereld meest befaamde sterren uit de film, muziek en sportcultus.

Het volledige overzicht

>> Muziek: Prince, David Bowie, Michael Jackson, The Rolling Stones, Elton John, Queen, Jimi Hendrix & Jim Morrison, maar ook Eminem & Rihanna, Miley Cyrus, Justin Bieber, Elvis Presley en Frank Sinatra

>> Franse sterren: Serge Gainsbourg en Edith Piaf

>> Vlaamse sterren: FC De Kampioenen, Thuis, Familie en Eigen Kweek

>> Film: Marilyn Monroe,James Bond (met Roger Moore, Daniel Craig en Sean Connery), Avatar, Titanic, Brad Pitt & Angelina Jolie, Top Gun, Frankenstein, Al Capone, George Clooney, Pulp Fiction, Dirty Dancing, Harry Potter, Lord of The Rings & Jurassic Park

(FV)

>> Het festival opent z’n zandpoorten voor het publiek vanaf zaterdag 18 juni. Info: www.zandsculpturen.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.