Prestigieuze tentoonstelling en veiling in Transfo Zwevegem

De Gentse kunstenaar Steven Baelen bij zijn kunstwerk in AZ Groeninge. © GVH
Redactie KW

In Transfo organiseert de Lions Club de tentoonstelling ‘In love with beauty’. Heel wat bekende kunstenaars werken er aan mee en op 17 april volgt een heuse veiling.

Nog tot 17 april loopt in Transfo Zwevegem de tentoonstelling ‘In Love with Beauty”. Een kunstproject dat er voor de derde keer georganiseerd wordt. Op 17 april worden de kunstwerken geveild, waarbij 50% van de opbrengst naar het goede doel gaat. De triënnale mocht de voorbije twee edities rekenen op heel wat belangstelling bij het publiek, en wil bezoekers uit het hele land naar Transfo halen.

Curator-kunstenaar Klaus Verscheure uit Sint-Denijs mocht de tentoonstelling samenstellen. Klaus kon 34 kunstenaars overtuigen aan de tentoonstelling deel te nemen. “Een tentoonstelling met een duidelijke titel en profiel kan je beter in het hedendaagse kunstlandschap plaatsen. Schoonheid als eigenzinnige troef voor een heel boeiend palet van internationale kunstenaars. Ik ben blij dat ik er, om precies te zijn, 34 over de streep heb kunnen halen.”

Die kunstenaars zijn niet van de minste: Kelly Schacht, Helmut Stallaerts, Michaël Aerts, Richard Hart (SA), Renato Nicolodi, Mehdi-Georges Lahlou (FR), … “Voor wie wil weten wat hedendaagse kunst in Vlaanderen betekent, zal ‘In Love with Beauty’ een heel aangename kennismaking zijn en voor de kenners een feest.”, aldus Verscheure.

Op zondag 17 april, de laatste dag van de tentoonstelling, zal Sotheby’s de werken veilen vanaf 15 uur Gerrie Soetaert van Lions: “Dit wereldvermaarde veilinghuis heeft toegezegd om volledig belangeloos mee te stappen in dit project gezien de top kwaliteit van de tentoonstellende kunstenaars. De directeur van Sotheby’s Belgium, Emmanuel Van de Putte, neemt hoogst persoonlijk de rol van veilingmeester op zich.”

De helft van de opbrengst van deze veiling gaat naar het goede doel. “De leden van Lions Club Zwevegem hebben ervoor gekozen om twee goede doelen te steunen: fonds oncologie AZ Groeninge en vzw School & Ziek Zijn.”, aldus nog Soetaert.

Geven we nog mee dat de Gentse kunstenaar Steven Baelen in AZ Groeninge een metersgrote muurtekening maakte. De tekening zal als permanente herinnering aan ‘In love with beauty’ een muur van de nieuwe campus in de Kennedylaan sieren.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier