Poperings DJ-duo Dizzy Dropz stond op line-up van omstreden Vestiville

Ewoud Laleeuw en Tom Lierman vormen samen Dizzy Dropz. © AP
Redactie KW

Naast wereldberoemde artiesten als Cardi B, A$ap Rocky en Jason Derulo stonden er enkele Belgische kleppers op het programma van het omstreden Vestiville. Een daarvan was het beloftevolle Dizzy Dropz, het alter ego van Poperingenaars Ewoud Laleeuw en Tom Lierman.

Ewoud Laleeuw en Tom Lierman zijn jeugdvrienden uit Poperinge. Ze zijn allebei 22 jaar en vormen al vijf jaar een dj-duo. Het laatste jaar zit hun carrière in de lift. “We kregen het voorbije jaar grotere boekingen. Na vijf jaar hard werken als ‘local dj’ proberen we nu wat verder te raken en dat begint aardig lukken”, vertelt Ewoud.

Een van die grotere boekingen was afgelopen zaterdag op Vestiville, een urbanfestival in het Limburgse Lommel. De laatste dagen was het festival niet weg te slaan uit de nationale media. De organisatoren werden opgepakt, twee van de drie zijn ook aangehouden. “Vrijdagmiddag zaten Tom en ik samen en toen hadden we al een vermoeden dat het festival gecanceld zou worden. We volgden de sociale media op de voet en uit die reacties zagen we de bui al hangen. Intussen kregen we ook berichtjes van ‘ongeruste vrienden’. ” Vooraf verliepen de contacten tussen organisatie en artiest nochtans vlekkeloos.”We kregen alle contracten correct toegestuurd. De avond voordien ontvingen we zelfs een ticket voor de artist parking.”

Voor Ewoud en Tom is deze annulatie een lichte ontgoocheling. Ewoud: “Op een festival draaien is altijd mooi meegenomen en zeker met zo’n prachtige line-up. Wij zijn net gestart met onze eerste festivals en dan is dat nog iets vervelender. We zijn wel tevreden dat we geen bus gereserveerd hadden of de trip gemaakt hadden richting Lommel. Als je meer dan twee uur naar daar zou rijden en dan ter plekke pas te horen krijgt dat het afgelast is …”

Op financieel vlak is Dizzy Dropz geen groot slachtoffer. “Er is een contract waarin een bepaalde vergoeding staat voor onze set, maar ten opzichte van de andere mensen is die schade minimaal. Het valt af te wachten of aan dit contract een vervolg zal gegeven worden. De financiële schade kon veel groter geweest zijn, mochten wij er met een bus naartoe gereisd zijn.

De dj’s laten het niet te veel aan hun hart komen en zijn momenteel al vertrokken met Journey of Sound. “Dit is een roadtrip die via Boedapest eindigt in Zamardi. Daar vindt het Balaton Festival plaats van woensdag tot en met zondag. Tijdens deze roadtrip zijn er tal van dj’s aanwezig om de sfeer erin te brengen. Zo draaiden wij vandaag (maandag, red.) op een grote poolparty in Boedapest een dj-set met enkele andere dj’s zoals Dennis Cartier – die onder meer ook in India tourt – . Er volgt waarschijnlijk nog een set op de Belgian Camping in Zamardi zelf. Voor de rest kun je ons deze zomer vinden op onder mee de tiende editie van Ostend Beach (13 juli) vinden en 31 augustus dichter bij huis op Highlight festival in Ieper.

(AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.