Pittemnaar Luc Vandromme stelt zijn vijfde boek voor

De Pittemse schrijver en kunstenaar Luc Vandromme stelde zondag zijn vijfde boek ‘De buitengewone werken van de familie Alvarez’ voor.

We zien Hélène Maes, Jan Maes en Hadewych Van den Bossche van uitgeverij Hannibal en Luc Vandromme. (Foto JG)

Een boekvoorstelling van Luc Vandromme is steeds een verrassing en de locatie heeft te maken met het verhaal van het boek. Zijn nieuwe boek ‘De buitengewone werken van de familie Alvarez’ gaat over een schipbreukeling en dus vond de boekvoorstelling plaats in en rond de Oostendse vismijn. De spits werd afgebeten door toneelspeler Geert Danneels. Hij nam de genodigden mee tijdens een wandeling door de haven op een virtuele reis over de grote oceaan naar het eiland van Robinson Crusoe, voor de kust van Chili.

Argentijnse tango

Daarna werd verzamelen geblazen in het ‘Noordzee Aquarium’, de kantine van de vismijn. De Zuid-Amerikaanse sfeer werd er doorgetrokken via een initiatie Argentijnse tango. Het boek gaat over een Spaanse student die aan het einde van de 19de eeuw als schipbreukeling aanspoelt op het eiland Mas a Tierra en zich in de maatschappij en cultuur van de indianen probeert te integreren. Hij maakt ook voor het eerst kennis met melaatsheid. Het boek heeft ook een diepere bodem. Zo komen onderwerpen als rassenproblematiek, vrouwenemancipatie en vluchtelingenproblematiek aan bod, tegen de achtergrond van de evolutie van de geneeskunde en het ontstaan van de fotografie.

(JG – foto JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.