Pieter Clicteur uit Ettelgem bekroond op internationaal fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Pelt

Zelfstandig fotograaf Pieter Clicteur: “Dat ik nu speciaal daarvoor een prijs win op een internationaal fotofestival, is een grote opsteker.”© LIN
Zelfstandig fotograaf Pieter Clicteur: “Dat ik nu speciaal daarvoor een prijs win op een internationaal fotofestival, is een grote opsteker.”© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op het internationale fotofestival ‘Lens op de Mens’ werd Ettelgemnaar Pieter Clicteur bekroond met de award Meest Creatieve Foto. De prijs werd virtueel uitgereikt door Stijn Meuris.

Pieter Clicteur is al vele jaren actief als zelfstandig fotograaf en won al meerdere prijzen. De foto waarmee Pieter nu de award Meest Creatieve Foto wint op het internationale festival ‘Lens op de Mens’ is genomen in de Abdijhoeve in Oudenburg.

Uitnodiging om creatief te zijn

“Ik wil het verval in verschillende aspecten belichten. Het idee achter de foto is dat ik veel mensen zie die heel creatief zijn, maar daar niets mee doen. Ze verliezen zich in hun zetel en staren naar programma’s die als het ware hun creatieve ziel leeg zuigen. Vandaar ook dat het model met de televisie is verbonden via een infuus. Het is meteen ook een uitnodiging om creatief te zijn: kom uit je zetel, doe iets met je ideeën, maak er iets mee”, legt Pieter zijn bedoeling met het beeld uit.

“Na twee succesvolle edities organiseert vzw ‘Lens op de Mens’ – Fotofestival Pelt in samenwerking met het gemeentebestuur van Pelt en cc Palethe deze zomer de derde editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’. De organisatoren gingen verder op de ingeslagen weg. Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld stellen hun mooiste beelden aan het grote publiek voor.”

Hoofdthema: de mens

“Het hoofdthema is opnieuw de mens in de breedste zin van het woord. Een internationale jury van professionele fotografen maakte een selectie uit alle ingezonden foto’s”, legt Pieter Clicteur uit.

Kom uit je zetel, doe iets met je ideeën, maak er iets mee

“Meer dan 300 fotografen stuurden hun beste beelden naar Pelt. Samen met de talrijke gasttentoonstellingen worden in totaal zo’n 1.150 foto’s geëxposeerd vooral in openlucht en zijn van 6 juni tot en met 30 september te bezichtigen”, aldus nog Pieter die dus de prijs Meest Creatieve Foto in de wacht sleepte. Uit alle inzendingen worden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt.

Schitterende erkenning

“Voor een fotograaf is dit toch een schitterende erkenning”, vertelt Pieter. “We willen uiteraard altijd technisch goeie foto’s maken maar het is en blijft een uitdaging om ook steeds een creatieve toets in je foto’s te steken. Dat ik nu speciaal daarvoor een prijs win op een internationaal fotofestival, is een grote opsteker.” (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.