https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Phantom Avenue brengt eerste eigen nummer uit:”We zijn trots op Yellow Van”

V.l.n.r. Aaron Rotsaert, Yentl Wittesaele, Kenny De Zutter, Arjen Samaey en Jens Pylyser. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Vorig jaar ontsproot uit The Flashbacks de band Phantom Avenue. “Met ons tweede kind willen we ons op eigen materiaal focussen, iets harder en ruiger dan we gewoon zijn”, zegt leader of the band Aaron Rotsaert. “We zijn dan ook bijzonder trots om ons eerste eigen nummer voor te stellen: Yellow Van.”

Aaron Rotsaert heeft niet alleen een echte rockabillystem, maar straalt deze muziekperiode ook uit. Geen wonder dat hij dol is op de jaren 1950-1960. In 2017 vormde Aaron samen met zijn jeugdvriend Yentl Wittesaele The Flashbacks. Aaron als zanger en gitarist en Yentl als drummer. Samen zochten ze een weg, repeteerden erop los en kregen al vlug een eerste optreden te pakken. Enige tijd later werd The Flashbacks uitgebreid met Kenny De Zutter (basgitaar) en Jens Pylyser (keyboard).

Meer dan covers

De groep bouwde een repertoire met covers op maar de jongens wilden meer. “Vorige jaar werd Phantom Avenue geboren, onze tweede band, waarmee we ons met eigen nummers willen profileren”, legt Aaron Rotsaert uit.

De coronacrisis wierp echter ook voor Phantom Avenue serieus roet in het eten. “We hebben de voorbije maanden niet samen kunnen repeteren, wel elk in zijn eigen kot, en zagen zo’n 15 optredens aan onze neus voorbij gaan. Ook stond een eerste LP gepland. Die zouden we in oktober uitbrengen, dat is nu verschoven naar 2021. Maar we moesten iets doen, van ons laten horen”, zeggen de jongens van Phantom Avenue, intussen met de komst van Arjen Samaey (gitaar en backing vocals) een vijfkoppige band geworden.

“Ons eerste eigen nummer stond al min of meer op punt. Dus besloten we om elk thuis Yellow Van in te spelen en zo kunnen we nu een eerste afgewerkt nummer laten horen. Dit is ons gelukt dankzij Kristof Maes bij wie we het nummer konden masteren”, vertelt Aaron Rotsaert. “Jens bracht ons dan in contact met Geert Annys uit Oostende, die onze producer werd. Hij heeft ons fantastisch op weg geholpen. We mogen hem intussen onze muzikale vader noemen.”

Kritisch blijven

Dat Aaron, Jens, Yentl, Kenny en Arjen bijzonder trots zijn op Yellow Van, blijkt uit hoe ze over hun ervaring spreken. “We zijn trots op wat we met eigen en beperkte middelen gerealiseerd hebben. Maar dat wil niet zeggen dat we niet kritisch zijn en blijven.”

Yellow Van is te horen via Spotify. Het bijhorende filmpje, opgenomen door Gust Deprez uit Snaaskerke, is te zien op de Facebookpagina van Phantom Avenue.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten