Phaedra Hoste betreurt dat Playboy stopt met publiceren van naaktfoto’s

Redactie KW

VTM vroeg het model, dat in 2001 nog op de cover van de Nederlandse blootblad stond, om een reactie.

Het bekende mannenblad Playboy laat de naakte vrouwen voor wat ze zijn. Vanaf volgend voorjaar wordt het magazine -en de modellen- in een nieuw kleedje gestoken. Dat schrijft de New York Times dinsdag. Met of zonder kleren, de vrouwen zullen hun uitdagende poses niet achterwege laten, klinkt het. Hugh Hefner, de 89-jarige oprichter van Playboy, zou zijn goedkeuring voor de vernieuwing gegeven hebben, die was ingegeven door de topredacteuren van het blad.

De tijden zijn veranderd, zegt Playboy-hoofdredacteur Scott Flanders. De strijd om naakte lichamen af te beelden en naaktheid maatschappelijk aanvaard te maken, heeft Playboy al lang gewonnen. “Vandaag kost het slechts een muisklik om seksuele daden te zien te krijgen op het internet”, zegt Flanders. Naaktafbeeldingen in tijdschriften zijn daardoor achterhaald.

VTM vroeg Phaedra Hoste om een reactie. Phaedra sierde de cover én binnenkant van de Nederlandse Playboy in 2001, nota bene toen ze net verkozen was als gemeenteraadslid voor CD&V. En spijt heeft ze daar zeker nog niet van. Naakfoto’s in een tijdschrift zijn nostalgie, vindt Phaedra. Net zoals het nog altijd leuker is om muziek op een echte cd of lp te kopen.

(BELGA/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.