Peter Slabbynck stopt met New Dark Age op en zet vol in op Red Zebra

Redactie KW

De tributeband New Dark Age hield een aantal jaar de herinnering aan de ferm ondergewaardeerde Britse new waveband The Sound en hun zanger Adrian Borland, die in 1999 uit het leven stapte, levendig. Op zijn Facebookaccount motiveert Peter Slabbynck waarom hij kapt met New Dark Age.

“Omdat er vanwege organisatoren weinig of geen belangstelling was in nieuwe concerten van New Dark Age – A tribute to The Sound heb ik met pijn in het hart beslist om die groep stop te zetten”, schrijft Slabbynck. “Ik bedank mijn medeleden Steven, Niels, Kurt en Frits voor hun toewijding. En voor enkele wonderbaarlijke concerten. They made a dream come true.”

Ondertussen kondigt Slabbynck aan dat hij met Red Zebra ‘Winning’ zal blijven spelen bij wijze van ode aan Adrian Borland en The Sound. ‘Winning’ is het openingsnummer van ‘From the Lions Mouth’, de tweede langspeler van The Sound, een new waveklassieker uit 1981.

Op zaterdag 2 maart geeft Red Zebra trouwens een concert in de Magdalenazaal in hun thuisbasis Brugge. Het vijftal zal er een dubbele live-set spelen, waarbij ook verborgen pareltjes uit het rijke oeuvre van de band opgepoetst zullen worden. Bovendien wordt het hele optreden opgenomen met het oog op een live-cd.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten