Peloeze programmeert ‘welcome home’-concert van Peter Slabbynck en Red Zebra

Redactie KW

Vrijdag 21 augustus wordt een bijzondere datum voor de Brugse rock. Die avond kun je in Peloeze, volgens de uitbaters ‘de gezellige en relaxte zomeroase in Sint-Kruis, een optreden bijwonen van de band die het meest bekende nummer (I can’t live in a living room’) maakte dat zich tot op heden uit Die Scone, richting kust en landinwaarts, begon te verspreiden. Het concert is helemaal akoestisch. Een primeur voor de Zebra’s.

De voorbije jaren tradPeter Slabbynck regelmatig op in Brugge, maar een concert in Sint-Kruis zat er niet bij. “Het was in Sint-Kruis dat alles begon”, herinnert de 58-jarige frontman van Red Zebra zich. “Niet alleen kwamen in de begindagen de vier leden uit deze Brugse deelgemeente, we vonden elkaar ook in de lokale scoutsgroep Don Bosco.”

Het doet mij enorm plezier om nog eens in Sint-Kruis te kunnen optreden

Het eerste optreden van Red Zebra, toen nog The Bungalows, vond dan ook eind 1978 plaats in zaal Sint-Elooi in Sint-Kruis. “Als ik weer eens in Brugge ben, maak ik regelmatig een ommetje naar Sint-Kruis,” vertelt de goed van de tongriem gesneden Slabbynck. “Het is fijn om herinneringen op te halen en om te zien wat er gebleven is en wat verdween. Ook bij de voorbereiding van de expo ‘Ik was 18 in 1980 in Brugge’ kwam er veel naar boven over optredens daar. Ik heb er een mooie jeugd beleefd. Het doet mij dan ook enorm plezier om nog eens in Sint-Kruis te kunnen optreden.”

Eerst zag het ernaar uit dat dit optreden komende vrijdag op Peloeze zou geannuleerd worden, maar aangezien volledig akoestische optredens wel degelijk toegelaten zijn in Brugge kan het dus wel. “Dit was een hele opluchting, want in nog geen twee dagen tijd zag ik vijf optredens in rook opgaan“, aldus Slabbynck. “Dan is het toch even slikken, al ben ik als artiest al wat tegenslagen gewoon sinds de intrede van het nieuwe coronavirus.”

“Het concert zal tevens een primeur zijn, want een volledig akoestisch optreden, zonder enige versterking, heb ik nog nooit gedaan. Mijn mede Zebra’s Sam Claeys, Chris ‘Hazy’ De Neve en ik zullen dus weer een ervaring rijker zijn. En daar draait het ook om: in deze vreemde tijden als band je plan leren trekken.”

Op vrijdag 21 augustus zwaaien de deuren op Peloeze (Leopold Debruynestraat 56) om 16 uur open. Het bijzondere concert van Red Zebra vangt drie uur later aan. Slechts 100 mensen worden toegelaten. Kaarten kosten acht euro. Die kan je aanschaffen op Peloeze of in de Brugse kroeg Joey’s café, gelegen aan de Zilversteeg 4. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.