Paul Bruna 50 jaar op de planken

Op de foto zien we Paul geflankeerd door zijn ouders Kamiel Bruneel en Georgette Naert, zijn kozijn Thierry Naert (alias Joske), burgemeester Lieven Vanbelleghem, schepen Dominique Cool, de gemeenteraadsleden José Victoor, Leen Louwagie, Eddy Vanacker, Jacqueline Mostaert en Johan Vannoote alsook de mensen die iets betekenden gedurende Pauls carrière. © (Foto RB)
Redactie KW

Paul Bruna (61) keerde terug naar zijn roots om gevierd te worden voor zijn zangcarrière die 50 jaar geleden begon in de Bakelandtgemeente. In de Langemarkse Tap werd hij gehuldigd door het gemeentebestuur met burgemeester Lieven Vanbelleghem en schepen Dominique Cool.

Paul woont al jaren in Middelkerke, maar in Langemark leven ze nog volop mee met hun daar gekerstende vedette. Ze deden Paul een inoxplaat met de plaatselijke gedenktekens en kerken erin geprent cadeau. “Paul is geboren in het expojaar 1958 en stond op 11-jarige leeftijd al op de planken in een zangwedstrijd. Hij is een allround artiest die al vele jaren meedraait in de Vlaamse showbizz. Wij vinden het mooi dat u 10 jaar geleden ook hier in onze Bakelandtgemeente uw 40-jarig showjubileum vierde”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem. “Hij is van alle markten thuis. Hij zingt, schrijft ook teksten, en is een geboren entertainer.” weet de burgervader.

“Ik voel me gelukkig en blij dat men mij hier niet vergeten is en het gevoel is wederzijds, ik heb nog altijd een stukje van mijn hart hier verloren.” haalt Paul aan. Hij dankte de aanwezigheden met een eigen gemaakt nummer van toen, over Langemark-Poelkapelle en met een natje en een droogje. Pauls ouders Georgette Naert en Camille Bruneel zaten op de eerste rij samen met kozijn Thierry Naert (alias Joske). Zondagnamiddag kwam de apotheose met een meer dan drie uren durende kleurrijke show in een eivolle zaal Den Tap. Mieke D, Laura Lynn, Kurt Crabbé en het showballet tekenden samen met Paul voor een onvergetelijk kleurrijk muzikaal vertoon waarbij het publiek meermaals dankte met een staande ovatie; en ook vele liedjes uit volle borst meezong. Woordenwaterval Joske tekende voor het aaneen praten van deze sublieme show.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.