ParkPop Oostkamp is, ondanks twee vervangen acts, klaar voor topeditie

Het ParkPop-team is al enkele dagen bezig met de opbouw van de tent en de festivalweide. Tijd voor een update en bekendmaking van enkele nieuwigheden.

Frederic Teerlinck en zijn bestuursleden samen met een handvol medewerkers die het ParkPop-terrein speelklaarmaken. In het weekend zelf kan hij rekenen op bijna 300 vrijwilligers. © (PH)

Frederic Teerlinck, voorzitter van het ParkPopcomité, ziet geen grote problemen meer op zich afkomen, maar wil natuurlijk wel op alles voorbereid zijn: “We hebben de kinderdans-disco met Anick Berghmans (de Lommelse schepen die genoemd werd in de plofkraken op geldautomaten), moeten vervangen. Ze heeft trouwens alle optredens voor dit seizoen geannuleerd“, vertelt Frederic Teerlinck. “In plaats daarvan hebben we weer onze vertrouwde Boembox met Tom Olaerts en Ellen Defour, die de jongsten de vorige jaren al een kwaliteitsvolle act bezorgden.”

Ook de tributegroep rond The Black Eyed Peas hebben we tijdig van onze affiche kunnen halen, wegens onbetrouwbaar, en vervangen door Lady Gaga (by the Fame Monster) uit Italië. We houden wel ons hart vast voor het optreden van Gers Pardoel op zondag. Ongetwijfeld zal dat optreden een massa volk aantrekken. We krijgen zelfs berichtjes van mensen die vanuit Amsterdam voor Gers de trip zullen ondernemen. Niet onlogisch natuurlijk, want ons festival is gratis en in zijn eigen land is het soms 50 of 60 euro voor een toegangsticket. Het is zelfs mogelijk dat op dat moment het optreden op het Beukenparkterrein volzet zal zijn en dat we om veiligheidsoverwegingen niemand meer zullen mogen binnenlaten. Vroeg komen is dus de boodschap!”

“Voor de rest kan ik melden dat er live captatie is door een vijftal camera’s verspreid op het terrein zodat iedereen, ook zij die achter de PA staan, ook heel goed de optredens zal kunnen meebeleven op groot scherm. Ook in De Raat, het ontmoetingscentrum in de Schooldreef, waar de artiesten en vrijwilligers zich klaarmaken zal men de beelden kunnen zien.”

“Voorafgaand aan het muziekweekend is er zoals altijd op vrijdag de grote ParkPop-quiz onder leiding van Koenraad Sörensen maar die was twee maanden geleden al in twee weken tijd volledig volzet. Van een succes gesproken!”, aldus voorzitter Teerlinck.

(PH)

Programma zaterdag: Pearl Jam (by Once) om 15 uur, Led Zeppelin (by Hats Off to Led Zeppelin) om 16.45 uur, The Kids om 18.45 uur, Fleddy Melculy om 20.25 uur, System of a Down (by Back to the system) om 21.55 uur en ambiancegroep Bizkit Park om 23.40 uur.

Zondag Boembox om 14 uur, Lady Gaga (By The Fame Monster) om 15.30 uur, Gers Pardoel om 17.15 uur, Radio Guga om 19 uur, Les Truttes om 21 uur en Discobar Galaxie om 22.45 uur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.