Opnames tv-reeksen ‘Familie en ‘Thuis’ liggen tijdelijk stil

Ray Verhaeghe (Albert) en Annie Geeraerts (Anna): iconen van het VTM-programma Familie. (Foto VTM) © Familie
Olivier Neese

Eén en VTM nemen deze uitzonderlijke beslissing uit veiligheidsoverwegingen voor cast en crew. “Dit zijn dan ook uitzonderlijke tijden”, zegt Torhoutenaar Ray Verhaeghe, die Albert speelt in Familie.

“De gezondheid van cast en crew staat voorop”, zegt Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio bij DPG Media. “Het is nu van groot belang om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk wordt ingedijkt.” Wanneer de opnames van ‘Familie’ terug opgestart worden, wordt nog bekeken. Ook de opnames van ‘Thuis’ liggen stil, voorlopig tot en met 3 april.

Geen mailadres

Maar de fans van ‘Familie’ of ‘Thuis’ hoeven niet te vrezen. Nog zeker tot en met vrijdag 17 april kunnen de series uitgezonden worden. Er liggen nog genoeg afleveringen op het schap. “Normaal had ik maandag een opname met Annie (Geeraerts, die Anna speelt, red.) en die werd gisteren al uitgesteld”, vertelt Torhoutenaar Ray Verhaeghe (93), die in ‘Familie’ gestalte geeft aan Albert. “Mijn opname voor dinsdag, in het rusthuis in Mechelen, moest sowieso al uitgesteld worden omdat we daar uiteraard niet binnen mogen. Dat de opnames ook de komende weken uitgesteld worden, wist ik nog niet. Maar ik heb geen mailadres en kom zulke dingen dan iets later te weten. Dat is niet erg.” (lacht)

“De productie wil ons, als iconen van het programma, niet kwijt” – Ray ‘Albert’ Verhaeghe

Ray Verhaeghe, die op zijn leeftijd nog steeds tot drie opnamedagen per dag heeft, begrijpt de uitzonderlijke maatregelen. “Nooit eerder heb ik dit meegemaakt, maar dit zijn dan ook uitzonderlijke tijden. Dit is ook geen drama. Er liggen nog afleveringen genoeg klaar. De opname van morgen zou pas half mei uitgezonden worden. En we zijn al aan het lezen voor het volgende seizoen… De productie spaart Annie en ik wel. Als het niet nodig is, dan moeten we niet opdraven. Ze willen ons, als iconen van het programma, niet kwijt.”

Geen angst

Zelf maakt de acteur zijn weinig zorgen, ook al viert hij volgende week zijn 94ste verjaardag. “Angst heb ik niet, maar ik ben wel voorzichtig. Ik blijf thuis. Vrijdag ben ik naar de winkel geweest, mijn diepvries zit vol, ik heb alles wat ik moet hebben. Mocht ik problemen hebben, kan ik rekenen op mijn kinderen en mijn buren. Zij hebben me al laten weten dat ik gewoon een briefje moet opstellen en dat zij dan mijn boodschappen willen doen. En me vervelen zit er ook niet in. Ik kom tijd tekort. Sinds mijn echtgenote overleden is, moet ik koken, strijken, het huishouden doen… Vroeger moest ik daar nooit aan denken, maar nu wíl ik dat doen.”

Nog afzeggingen

Ook voor voor het Eén-programma ‘Loslopende wild en gevogelte’ worden de opnames gestaakt. Door afzeggingen, van bijvoorbeeld locaties, is beslist om ook hier een pauze in te lassen. Andere fictieproducties van Eén bevinden zich niet in de opnamefase en kunnen daardoor doorgaan, aldus de openbare tv-zender. DPG Media bekijkt wat er met andere producties die op de planning staan gaat gebeuren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten