Opnames Family Radio met optredens van 72 artiesten in De Kippe

Van 14 tot 17 uur komen tal van Vlaamse artiesten optreden in De Kippe, hier zien we Herbert aan het werk. © ACK
Redactie KW

Vanaf vandaag, vrijdag 17 juli, tot en met vrijdag 21 augustus kan er opnieuw genoten worden van optredens van Vlaamse vedetten.

Het zomerterras van De Kippe in Merkem baadde in de zon, terwijl de een na de andere gast zijn opwachting maakte. Het publiek bleef netjes op zijn plaats zitten en genoot van wat voor velen een eerste optreden na de coronaperiode was. Paul Bruna, presentator van dienst, interviewde de gasten en zo kwam het publiek te weten dat Herbert al een lief had toen hij 12 was en dat hij niet de braafste van de klas was, maar wel al vanaf 4 jaar musiceerde.

Van VBRO-radio naar Family Radio

In totaal zullen op deze vrijdagen 72 artiesten de revue passeren onder wie Jan Wuytens, Juul Kabas, Micha Marah, Gary Hagger, Salim Seghers, Lisa Del Bo, Eveline Cannoot en nog heel wat meer. Vorig jaar waren er opnames met VBRO-radio, maar die zendt voorlopig niet meer uit en dus is de samenwerking dit jaar met Family Radio dat via FM, DAB en ook via livestream en Telenet te vinden is. Zes vrijdagen aan een stuk zijn er van 14 tot 18 uur opnames doorspekt met optredens. Vanaf 11.30 uur is er ook mogelijkheid om een hapje te eten voor de optredens beginnen, wie blijft eten krijgt een viptafel toegewezen.

Iedereen is welkom om te genieten van een gezellige muzikale namiddag op het ruime terras van De Kippe, ingericht naar coronamaatregelen, maar om bij het maximale aantal toegelaten personen te blijven, is het wel nodig om vooraf te reserveren en dat kan via het nummer 051 54 40 48 of online via www.dekippe.be. Graag vermelden of je al dan niet blijft eten. Het bijwonen van de opnames is volledig gratis.

Zwart gat

Alle tafels waren volzet deze namiddag en heel wat toeschouwers waren dolgelukkig om weer eens ‘hun’ artiesten aan het werk te zien. Vanuit Keiem kwamen Brigitte Mostrey en Joris Cloet naar de optredens. “Voor ons is dit de eerste keer dat we weer buitenkomen, dat we weer een optreden kunnen meemaken. Je vindt ons bij heel veel optredens tussen het publiek. Vorig jaar zijn we ook naar alle zes de opnames gekomen en we zijn dit nu weer van plan. We hebben het heel erg gemist, we vielen een beetje in een zwart gat tijdens de voorbije periode. We vermaakten ons door in Keiem op de nieuwe banken te gaan zitten, door bij goed weer een barbecue te doen, maar we zijn vandaag dolgelukkig dat we hier weer mogen bij zijn.”

Vaste groep vrienden

Ook Rita Vangraefschepe en haar echtgenoot Johan Depoorter zijn opgetogen dat er weer eens iets gebeurt. Rita en Johan wonen in Merkem. “Het is vandaag het vierde optreden dat we meemaken, we gaan maandag dan nog naar Ingelmunster ook naar een optreden en we zijn vast van plan om alle zes de optredens hier bij te wonen. De voorbije periode zaten we thuis, zo stil, maar van zodra we mochten, zijn we weer bij vrienden gegaan en zij bij ons gekomen. We zijn hier vandaag ook met de vaste groep van een tiental vrienden, allen verschillend van leeftijd en van soort werk dat we doen, maar we komen heel goed overeen en het is altijd met die groep dat we samen weggaan. Wij zijn heel erg blij dat er weer wat mogelijkheden zijn om buiten te komen, om in alle gezelligheid te genieten van de optredens van onze favoriete artiesten. We zouden iedereen aanraden om een plaats te reserveren en te komen genieten op het terras, in het groen en op veilige afstand van elkaar.”

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten