https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Openluchttheater Côté Koer brandend actueel met ‘De Pest’

Thomas Janssens bewerkte de roman ‘De Pest’ van Albert Camus voor openluchttheater.©FRED DEBROCK foto Fred Debrock
Thomas Janssens bewerkte de roman ‘De Pest’ van Albert Camus voor openluchttheater.©FRED DEBROCK foto Fred Debrock
Redactie KW

Omdat het enthousiasme zo groot is om te herstarten en om de zomer cultureel in te zetten, organiseert het Tieltse cultuurcentrum Gildhof vanaf begin juni voorstellingen in de buitenlucht, volledig volgens de huidige coronamaatregelen. Theater Malpertuis zal er enkele voorstellingen brengen.

“Na de beslissing van de regering om voorstellingen tot 50 personen in openlucht te mogen organiseren, bundelden cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis hun krachten om het theater weer op de voorgrond te plaatsen in Tielt”, vertelt Fred Libert, communicatieverantwoordelijke van Theater Malpertuis. “We hebben er ongelofelijk veel zin in om uit te pakken met een gevulde culturele agenda. Het openluchtinitiatief krijgt de toepasselijke naam ‘Côté Koer.’ Het cultuurcentrum Gildhof nam het initiatief en bouwt in juni zijn binnenplaats om tot een gezellig openluchtpodium, zodat onze cultuurfans veilig in hun bubbels kunnen genieten van theater, comedy en muziek.”

Heel herkenbaar

Drie opeenvolgende woensdagavonden pakt Côté Koer uit met een theatrale lezing van De Pest , naar de gelijknamige roman van Albert Camus. “ De Pest speelt zich af in het Algerije van 1940, toen het land nog een kolonie van Frankrijk was. We lezen de geleidelijke verovering van de stad door de pest. De burgers gaan van onverschilligheid, over ontkenning naar wanhopige bestrijding en ten slotte berusting. Een lezing van De Pest is heel herkenbaar. De pandemie overvalt ons, dwingt ons en sluit ons af. Het dilemma tussen egoïsme en deelname aan de gemeenschappelijke strijd is net als bij Camus brandend actueel. Dirk Roothooft, Mieke De Groote, Joke Emmers, Tanya Zabarylo, Thomas Janssens en muzikant Jonas Meersmans brengen op 2, 9 en 16 juni telkens om 19 uur een bewerking van het verhaal door Thomas Janssens in drie opeenvolgende episodes. Je kan intekenen op alle avonden, maar het is zeker ook mogelijk om voor één van de avonden te reserveren, want de eerstvolgende afleveringen beginnen telkens met een korte samenvatting van de vorige”, besluit Fred Libert.

Reserveren: www.gildhof.be en www.malpertuis.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten