Openingsavond gratis zomerterras Het Entrepot in mineur

© (Foto SVV)
Redactie KW

Wat de opstart had moeten worden voor een maand vol bruisend jong leven op de eventsite van Het Entrepot is gisterenavond op een sof uitgedraaid. Door strengere coronamaatregelen uitgevaardigd door het Brugse stadsbestuur kreeg de creatieve vrijhaven geen toestemming om dit weekend uit te pakken met optredens van IKRAAN, Tim Fingers, Susobrino, NAH en Ratmosphere. Gisterenavond weerklonk enkel een gedempte playlist van een dj.

Wie gisterenavond vol verwachtingen naar het Brugse havengebied afzakte om de lancering van het gratis zomerterras van Het Entrepot mee te maken, was eraan voor zijn of haar moeite. Hoewel de creatieve vrijhaven van Die Scone de uitbating van het terras strikt coronaproof aanpakte, bleef je als passant op je honger. Je werd immers geconfronteerd met een leeg podium (zie foto). Enkel de belichting suggereerde dat er hier eigenlijk optredens gepland stonden. “We hebben die moeten annuleren op het bevel van het stadsbestuur”, klonk het bij Het Entrepot.

Dan maar genieten van een tropische zomeravond in een chille omgeving. Door de vreemde omstandigheden kwam er evenwel geen jong geweld tot bloei.

Misschien komt daar vanaf midden volgende week verandering in, want dan neemt Colada, de Brugse eventorganisatie van Rodrigo Fraga, Neil Haesebrouck en Andrès Vandepitte, er het heft in handen. “We gaan een gigantisch kamp bouwen op steroïden”, belooft Fraga. “We hebben tal van Brugse artiesten en bands gepolst om bij ons te komen optreden, maar meer dan waarschijnlijk valt dit in het water”, vreest Hasebrouck. “We geven echter niet op en hopen straks met een heuse coronaproof belevingsbar te kunnen uitpakken”, aldus nog Vandepitte.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.