Opening cultureel centrum moet boost zijn voor De Tassche in Ardooie

Freddy Garsbeke (secretaris Tassche Comité), Eddy Deruyter (voorzitter Tassche Comité) , Andrea Boeraeve (winkel Andrea) en Karlos Callens (burgemeester Ardooie). © (Foto SD)
Redactie KW

Op zondag 1 juli opent burgemeester Karlos Callens samen met de handelaars en het feestcomité van De Tassche eindelijk de deuren van het nieuwe culturele centrum. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de ontwijde kerk op het plein van De Tassche zou worden omgebouwd tot een cultureel centrum. Een brand in juli 2015 besliste daar echter anders over.

Een jaar na de brand is de bouw van het cultureel centrum bijna afgerond. De handelaars en het Tasschecomité zijn tevreden.

“Het was het wachten waard, eindelijk kunnen we met het Tasschecomité de mensen in een mooi kader ontvangen”, aldus Eddy Deruyter, voorzitter van het feestcomité. Ook burgemeester Callens is blij met het eindresultaat. “Wij hopen dat het nieuwe culturele centrum het leven op De Tassche een boost gaat geven.”

Dat hoopt ook zelfstandige Martine Lokere van de krantenwinkel in de Roeselaarsestraat. “We horen van onze klanten al heel wat positieve reacties op het centrum. Hopelijk zullen voortaan ook meer feesten hier kunnen plaatsvinden.”

Vlotte bouw

Binnen is het nieuwe culturele centrum bijna af. Er moeten enkel nog een paar kleine aanpassingen gebeuren. Nu moeten vooral de omgevingswerken nog uitgevoerd worden. “Het terrein naast het nieuwe gebouw wordt een groene zone met een speeltuin en zitbanken. Daarnaast komt er ook een stuk bouwgrond voor huizen of een appartementsgebouw, maar dat is nog niet zeker. Het oude centrum wordt na het bouwverlof afgebroken”, vertelt de burgemeester.

“We mogen van geluk spreken dat de bouw zo vlot verliep. We liepen alleen een vertraging van twee weken op omdat er bouwonderdelen niet geleverd konden worden.”

Op zondag 1 juli wordt het culturele centrum voorgesteld aan de inwoners van De Tassche. “Daarbij wordt iedere inwoner van De Tassche, ook die van grondgebied Roeselare, uitgenodigd tussen 10 en 12 uur voor de plechtige opening door onze burgemeester en de receptie met een hapje en drankje”, vertelt Eddy Deruyter.

“We krijgen steeds meer inwoners op De Tassche. Er komt nog een nieuwe verkaveling bij dus een nieuw cultureel centrum was wel nodig. De opening kan ook het ideale moment zijn voor de nieuwe inwoners op De Tassche om de buren wat beter te leren kennen”, gaat de burgemeester verder.

Een maand na de feestelijke opening, tijdens het eerste weekend van augustus, zal het feestcomité voor het eerst de jaarlijkse Tasschekermis laten plaatsvinden in het nieuwe culturele centrum.

“We hebben voor dit jaar al een programma klaar. We kunnen al zeggen dat er voor het eerst sinds lange tijd weer een echte kermis op het Tasscheplein zal staan. Tot nu toe hebben we al een zestal foorkramers die hebben toegezegd om dat weekend aanwezig te zijn”, vertelt voorzitter Eddy Deruyter trots.

Tot slot hoopt burgemeester Callens dat met dit nieuwe culturele centrum, de feestelijke opening van het centrum en het feestweekend in augustus, de nieuwe inwoners zich snel zullen thuis voelen op De Tassche.

Praktische info

Het nieuwe culturele centrum bevindt zich op het Tasscheplein, Roeselaarsestraat 157 in Ardooie. De feestelijke opening met receptie is gepland op zondag 1 juli tussen 10 en 12 uur en is gratis voor alle inwoners van De Tassche.

(SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten