Op de set van Eigen Kweek 2: meer spanning en goesting

Sinds kort is de cast en crew van Eigen Kweek neergestreken in de Westhoek.

Op de set van Eigen Kweek © EF

Gisterenmiddag werd de pers uitgenodigd voor een setbezoek in Heuvelland en die kwam daar massaal op af. Waar er slechts nog een handvol aanwezig waren tijdens het setbezoek van de eerste reeks, oogde het deze keer bij momenten behoorlijk Hollywoodiaans. Logisch ook, de eerste reeks is één van de meest bekeken series van de afgelopen jaren en dat zal voor de tweede reeks begin volgend jaar niet anders zijn.

Sprong in de tijd

De volledige cast is terug en werd aangevuld met jong bloed. We maken immers een sprong in de tijd. Waar Julita en Chantal in de laatste aflevering nog zwanger waren, lopen er nu twee vijfjarigen rond bij de familie Welvaert. Maar de mislukte drugsdeal, die goed uitdraaide voor de boerenfamilie, krijgt een staartje als de broer van het slachtoffer uit de gevangenis komt. Hij dreigt ermee het zoontje van Frank te ontvoeren, tenzij Steven en hun vader het geld proberen te verzamelen dat de misdadiger mislopen is. Drie keer raden hoe ze snel aan geld kunnen geraken….

De constante dreiging zorgt volgens bedenker Philippe De Schepper voor meer spanning. Al blijft er ook aandacht voor de nodige humor. “We hebben veel kwinkslagen naar de eerste reeks en de personages zijn ook geëvolueerd. Zo is het onwennige in de relatie tussen Frank en Julita weg, maar worden ze geconfronteerd met andere zaken die koppels meemaken als ze een tijdje samen zijn. Dat de verwachtingen hoog zijn, weten we. Maar we willen ons vooral amuseren. Als je iets moet maken, omdat je denkt dat de kijker het goed zal vinden, begin je er beter niet aan. Je moet het vooral zelf goed vinden.”

Op de set van Eigen Kweek
Op de set van Eigen Kweek© EF

In een scène met Julita, Frank, Steven en vader Jos, rijdt Julita er met een vliegende vaart vandoor. Het is duidelijk dat ze ondertussen al weet waar de embrayage zit. Maaike Cafmeyer kon er niet bij zijn, zij moest ziek afhaken. De opnames zouden echter niet in het gedrang komen. Naast dezelfde nevenpersonages uit de vorige reeks, krijgen we dus twee nieuwkomers voorgeschoteld, gespeeld door Quinten Somers en Alice Erard, twee vijfjarigen die de casting met glans doorstonden. Quinten rijdt op de set rond met een gocart, die dezelfde kleuren en uitrusting heeft als de getunede wagen van Frank. De kinderen hebben zes draaidagen en worden opgevolgd door een kindercoach. Bij momenten ogen ze wat onzeker, maar ze worden al snel meegesleurd in het enthousiasme van de rest van de cast. “Dit voelt aan als thuiskomen”, weet Sebastien ‘Steven’ Dewaele. “Normaal is het wat zoeken naar je personage, maar hier stap je er meteen weer in. Dat de cast en het merendeel van de crew hetzelfde is, zorgt er alleen maar voor dat het nog meer de moeite is.” Ook Wim Willaert is naar eigen zeggen gelukkig om de stuntelige Frank te kunnen vertolken. Hoewel hij al jaren gerespecteerd en bekend is in de sector, leerde het grote publiek hem pas sinds Eigen Kweek kennen. “Dat voelt vreemd aan, ja. Het heeft heel lang geduurd vooraleer dat enigszins wende. Maar dat is nu eenmaal onderdeel van het vak.”

(BVB)

Een uitgebreid verslag en interviews lees je in Krant van West-Vlaanderen van 30 april

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.