Op de koffie met Michel Follet en Geert Maeckelberg

Op 27 maart brengen Michel Follet en pianist Geert Maeckelberg de ‘herKENwijsjes’ in cultureel centrum De Vonke.

Michel Follet © JoeFM

De herKENwijsjes brengen een ode aan de instrumentale hits die in de jaren ’60, ’70 en ’80 met vaste regelmaat in de hitparades stonden. Je hoort de tunes van onder andere Kapitein Zeppos, Merlina, het legendarische Vragen staat vrij, Axel Nort, De Kolderbrigade en Schipper naast Mathilde tot Mannix, Magnum P. I., The Man from Uncle en Mission Impossible.

Collectieve geheugen

“Allemaal mooie dingen die in het collectieve geheugen van oudere radioluisteraars en tv-kijkers, zeg maar de senioren, zitten”, aldus radiolegende Michel Follet. Het gaat van hits van de groepen Popcorn tot Oxygene van Jean-Michel Jarre. “Ze zijn nu nog amper op radio te horen maar ze zijn zeker niet vergeten.”

Muzikale duizendpoot Geert Maeckelberg staat samen met Michel Follet in voor het opfrissen van deze liedjes en kenwijsjes. Deze laatste zorgt voor de tintelende voetnoten en pittige commentaar. “Doe er nog een gezonde dosis tv- en radiotunes bij en je hebt een namiddag lang een feest van herkenning. Verrassend, vrolijk, grappig en aanstekelijk”, luidt het bij Michel.

Michel Follet verdiende zijn sporen bij onder meer Radio 2, Radio Donna, Radio Mango en Joe FM. Michel is een fan van de kermis, hij schrijft boeken, maakte cd-compilaties en wandelt graag. “Muziek en radio is echter niettegenstaande mijn gehoorprobleem mijn grote liefde. Perfect te combineren in herKENwijsjes”, zegt hij.

VRT-archief

Het muziekfeest is een organisatie van oc De Vonke en in samenwerking met Wijkcentrum De Zevenkamer en de Heulse seniorenverenigingen. “Het gaat over een breed segment mensen in onze samenleving dat in de media zelden aan bod komt.”

Voor het programma konden Michel en Geert uit het rijke VRT-archief putten.Afspraak op 27 maart om 14.30 uur in oc De Vonke. Kaarten kosten 10 euro, koffie en taart inbegrepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.