Oostkampse (cultuur)talenten in ‘t licht

Dominiek Schrauwen aan de piano. © GST
Redactie KW

Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om cultuur te beleven in een theaterzaal. Daarom heeft de cultuurdienst Oostkamp besloten om via digitale weg activiteiten tot in de huiskamer te brengen onder de noemer ‘Cultuur in ‘t licht’. Zondag 29 november gaat dit nieuwe initiatief van start.

Via de facebookpagina, en in uitgesteld relais via de website Oostkamp.be, krijgen Oostkampse kunstenaars en artiesten een aantal weken lang een digitaal podium. Dominiek Schrauwen uit Ruddervoorde en Karateclub De Valkaart Oostkamp vzw mogen op zondag 29 november de spits afbijten. De uitzending start om 15 uur.

Een team van Karateclub De Valkaart Oostkamp vzw, bestaande uit Maïté Coene, Inge Dautel en Gilles Vandenbussche, werkte mee aan de demo van een Kata. Dit is een stijloefening binnen de karate en is een denkbeeldig gevecht tegen verschillende tegenstanders. Hier zijn timing, concentratie, kracht, explosiviteit en een correcte techniek van zeer groot belang. Zij voeren de Kata “NijuShiho” uit. Een Kata van hoogstaand niveau voor gevorderden.

Singer and songwriter Dominiek Schrauwen zorgt voor de nodige muzikale omlijsting. Hij wordt ondersteund door Yves Meersschaert (piano), Jonas Everaert (gitaar), David Broeders (percussie) en Sophie Speck (backing vocal).

Album

Ruddervoorde is altijd al een heel levendige deelgemeente van Oostkamp, maar net als overal was het er dit jaar pijnlijk kalm in het socio-culturele en sportieve leven. Dominiek Schrauwen, Krak van Oostkamp 2020, maakte er een liedje over: ‘Ruddervoorde, aij mo no buutn meug kom’.

Hij schreef ook het lied ‘Venusberg’ dat hij opdraagt aan zijn vader. Precies 75 jaar geleden werd zijn vader bevrijd uit Venusberg, een werkkamp nabij Dresden in het voormalige Oost-Duitsland. Het lied ‘Venusberg’ wordt ook de titel van een full-cd met 10 eigen Nederlandstalige nummers, dat eind dit jaar uitkomt. Voor Cultuur in ‘t licht brengen Dominiek en co met een kleine bezetting een versie van ‘Ruddervoorde’.

Lokaal 8020-talent

“Dat dit coronajaar ons allen zwaar valt, is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen”, besluit burgemeester Jan de Keyzer. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier