Oostendse Marchand Brothers presenteren hun Marengo Collection in CC De Grote Post

We zien v.l.n.r. initiatiefnemer Rudolf Marchand, inleidend kunstcriticus Hugo Brutin en kunstenares Bénédicte Vandewattyne middenin de Marengo Collection. © ML
Redactie KW

Met een tweedaagse solotentoonstelling in de Panoramazaal van De Grote Post presenteren de Marchand Brothers en kunstenares Bénédicte Vandewattyne voor het eerst zowel haar schilderijen aan Oostende en de rest van de wereld als ook het kunstproject ‘The Marengo Collection’.

Op een paar bescheiden exposities van eigen werk en dito groepstentoonstellingen na, werkte Bénédicte Vandewattyne (47) tot vandaag gestaag, maar in de luwte aan haar groeiend oeuvre. The Marengo Collection is een artistiek project naar een idee van ondernemer Rudolf Marchand, zoals altijd in samenwerking met zijn broers Armand en Peter en verder artistiek ingevuld door Bénédicte Vandewattyne.

“Meer dan 50 levensgrote identieke ezels in kunststof transformeren onder het inspirerende schilderspalet van de kunstenares tot unieke kunstwerken. Van onbeschilderd serieproduct worden het allemaal originele kunstwerken, stuk voor stuk met een eigen identiteit. Daarom geef ik ze ook allemaal een (eigen)naam”, zegt Rudolf die ook vandaag The Marengo Collection verder laat groeien. De naam van de verzameling ontleent Rudolf Marchand aan het lievelingspaard van Napoleon.

Op toer doorheen de wereld

Na deze première is het de bedoeling dat de collectie volgende jaren gaat toeren naar onder andere Brussel, het Museum aan de Stroom in Antwerpen, Londen, Sint-Petersburg, Hong Kong en Abu Dhabi, met één tentoonstelling per jaar. Momenteel zijn er van de 52 exemplaren al 27 stuks beschilderd.

De tentoonstelling loopt op woensdag 16 november van 19 tot 23 uur en donderdag 17 november van 17 tot 23 uur. De opening gebeurde om 17 uur op woensdag door consul-generaal van Monaco, Rosette Porta. Kunstcriticus Hugo Brutin leidde de kunstenares in. De toegang is gratis.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.