Oostendse Galerie Papillon trekt met Last Moments ook de straat op

De deelnemende kunstenaars aan Lost Moments vóór Galerie Papillon bij het werk van Cornelieus Vandeputte. Naast hem v.l.n.r. Peter Defurne, Patrick Ramont, Matthias Dewolf, Günter Müller, Fred Maës en galeriehouder Jacques Lanoye © ML
Redactie KW

Voor het eerst trekt de Oostendse Galerie Papillon in Last Moments ook naar buiten met haar exposanten.

Naast schilderijen, grafisch werk en installaties van de Oostendse kunstenaars Peter Defurne, Matthias Dewolf, Georges Demeu, Günter Müller, Patrick Ramont, Cornelieus Vandeputte en curator Fred Maës in de galerie zelf, heeft iedere kunstenaar, behalve Georges Demeu, ook een beeldhouwwerk of installatie in de open ruimte op de as van de Leopold II-laan tussen het gerechtshof en het kursaal. “Als sokkel voor die werken konden we gebruik maken van de betonnen verluchtingselementen van de ondergrondse parkeergarage”, aldus de curator.

Lost Moments loopt nog tot 30 september. Dan moet de expo wijken voor de nakende grote expo Het Vlot van Jan Fabre die met Het Vlot in de stad neerstrijkt. “Maar geen nood, nu hebben we al plannen om onze expo volgend jaar te herhalen met een ander deelnemersveld,” aldus Fred Maës. Vannacht werd het werk van Peter Defurne door vandalen beschadigd.

Binnenexpo open van donderdag tot en met zondag van 10.30 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

(ML)