Oostendse Art Shelter met Zeeenzucht nu helemaal uit de startblokken

Textielkunstenares Mia Nollet en coördinator Melissa Vandeputte (rechts) in de grote zaal van De Grote Post. © BVO
Redactie KW

In De Grote Post wachten nog amper 80 van de 431 stoelen op een ondernemer die zijn naam wil koppelen aan het project Zeeënzucht.

“Zeeenzucht is de naam van het kunstwerk van de Oostendse textielkunstenares Mia Nollet”, weet Stefan Tanghe, directeur van het cultuurcentrum. “Het is echter ook de eerste realisatie van het bedrijf Art Shelter. Art Shelter werd opgericht in de schoot van De Grote Post om meer cultuur in de samenleving mogelijk te maken. In dat verband spreken we ondernemers en kunstenaars aan. Ondernemers kunnen een deel van het kunstwerk Zeeenzucht van Mia Nollet per seizoen verwerven.”

In totaal zullen er 393 ondernemers en 38 kunstenaars – of peters en meters – aan Zeeenzucht deelnemen. Door hun engagement ondersteunen ze mee de werking van De Grote Post. Mia Nollet vereeuwigt hun namen op de 431 stoelen van de grote zaal in De Grote Post. Er wachten nog maar een kleine 80 stoelen op ondernemers. Ook de namen van de meters en peters komen op een stoel. Heel wat kunstenaars lieten zich al overtuigen, zoals de muzikanten Stef Bos, Johannes Verschaeve (The Van Jets) en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal). “Geïnteresseerden en kunstliefhebbers kunnen een deel van het kunstwerk Zeeënzucht in huis halen, zoals een wandtegel of kussen. Alle info daarover is te vinden op www.zeeenzucht.be”, aldus nog Stefan Tanghe.

Leon Spilliaert

Kunstenares Mia Nollet (47) beschrijft ten slotte de visie achter haar kunstwerk. “Stefan vroeg me een grootschalig kunstwerk te bedenken dat toegankelijk is voor iedereen, maar ook het individuele karakter van elke persoon benadrukt. Zo kwam ik bij de zee uit. De modernistische stijl past bij de architectuur van het gebouw. Hierbij vormde Leon Spilliaert een inspiratiebron”, besluit ze.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier