Oostendenaars kunnen voortaan hun eigen reisgids over de stad maken

Gillian Lowyck

Toerisme Oostende lanceert een nieuw functie op haar website waarmee iedereen zijn eigen resigids kan maken. “Ideaal voor wie vaak vrienden uit het binnenland op bezoek heeft die naar je adresjes vragen”, klinkt het. Ter ere van de reisgidsen werden ook zes Oostendenaars aangesteld als ambassadeurs, die vanop hun eigen gepersonaliseerde pagina tips geven.

“Niemand kent onze stad zo goed als de Oostendenaars zelf”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “Meer en meer bezoekers zijn op zoek naar authentieke en verrassende plekken. Deze tool speelt helemaal in op deze trend.”

Een reisgids kan aangemaakt worden op visitoostende.be. “Door je favoriete plekken of evenementen een hartje te geven, worden ze verzameld op een webpagina“, klinkt het. “Er kan bij elke keuze wat extra info gegeven worden en alle plaatsen worden ook weergegeven op een handig kaartje. Als kers op de taart krijgt elke reisgids ook een persoonlijke en unieke URL om makkelijk te kunnen delen.”

Oostendenaars kunnen voortaan hun eigen reisgids over de stad maken
© GLO

Om de tool wat extra bekendheid te geven, koos Toerisme Oostende zes Oostendenaars uit die hun favorietjes adresjes geven. Zij zullen te zien zijn op de sociale media van de toeristische dienst, de stad en op aankondigingsborden in het straatbeeld. De ambassadeurs zijn Heidi Lenaerts, Ellen Van Wulpen, Liesbet Deplancke, Lien Moijson, Julie Mostrey en Kevin Pierloot.

Visit Oostende270480

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
480video3601.0https://www.youtube.com/#loveoostende reisgids van Lien Moijsonhttps://www.youtube.com/user/visitoostendeYouTubehttps://i.ytimg.com/vi/bYyRsbAxXko/hqdefault.jpg

Een #loveoostende reisgids aanmaken kan door te surfen naar www.visitoostende.be.

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.