Ook private musea voortaan gratis voor Bruggelingen

Redactie KW

Het samenwerkingsverband van private musea en attracties – de Brugse Bezienswaardigheden VZW – komt met een primeur: ze biedt vanaf 2016 gratis toegang aan de inwoners van Brugge. Dit geldt ook al jaren voor de stredelijke musea

“In 2014 werd een samenwerking opgestart tussen de verschillende private musea en attracties in Brugge, onder de naam Brugse Bezienswaardigheden VZW. Die vereniging lanceert een eerste actie: om onze bekendheid bij de Bruggeling te verhogen lanceert ze vanaf 2016 gratis toegang tot onze musea”, vertelt mede-initiatiefnemer Patrick Rosenhoj.

“Er zijn de laatste jaren meerdere nieuwe, privaat gefinancierde musea en attracties bijgekomen in Brugge. Enkele hiervan begonnen spontaan samen te werken voor bijvoorbeeld informatie, events, promotie en combitickets.

Doordat er steeds vaker overleg was tussen de attracties onderling, rees de vraag om om alle private attracties en musea onder een noemer te verenigen. In 2014 werd de Brugse Bezienswaardigheden VZW met dat doel opgericht.

Op deze manier is het doeltreffender om te communiceren met bijvoorbeeld de dienst Toerisme, met het stadsbestuur, om gezamenlijke tentoonstellingen en evenementen te organiseren, om promotie te voeren.”

“Soms merken de bezienswaardigheden op dat de Bruggeling nog niet van een bepaalde attractie gehoord heeft. We merken ook soms dat de inwoners niet altijd het verschil zien tussen een Stedelijk Museum en een privaat museum. Wij willen daarom vanaf 2016 gratis toegang aanbieden aan de inwoners van Brugge die individueel op bezoek komen. We willen zo de drempel verlagen om te genieten van ons aanbod.”

Voorlopig – er komen er wellicht nog bij – nemen de volgeden private musea deel aan dit aanod : Beer Museum, Choco-Story, De Halve Maan, Diamantmuseum, Frietmuseum, Historium, Kantcentrum, Lumina Domestica, Museum-Gallery Xpo Salvador Dali en het Torture Museum.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.