Ook Middelkerke neemt deel aan ‘Tour Elentrik’

Matthew Dawn zorgt voor kleur in het straatbeeld. © LC
Redactie KW

Zowel in Nieuwpoort als in Middelkerke waren de afgelopen dagen heel wat kunstenaars aan het werk om elektriciteitskasten te beschilderen. Het geheel kadert in een project waar verschillende steden en gemeenten instappen en meer kleur moeten brengen in het straatbeeld.

Streetartkunstenaars van het kunstenaarscollectief Treepack beschilderen in hun eigen stijl diverse elektriciteitskasten in de gemeente. In Middelkerke werden 10 elektriciteitskasten uitgekozen die nu al beschilderd zijn of de komende weken omgetoverd zullen worden tot een kunstig geheel. Het is een project dat drie jaar loopt en in die periode zullen in totaal 30 elektriciteitskastjes een gedaanteverwisseling ondergaan. Het is de bedoeling dat ook scholen en lokale kunstenaars de kans krijgen om dergelijke kastjes te beschilderen.

Kunstig kleur

De eerste 10 elektriciteitskastjes die dit jaar onder handen worden genomen in Middelkerke zijn deze aan de ingang van het Normandpark in de Kleine Kerkweg, het toerismekantoor De Oude Post, de Warandetoren, het kunstwerk caterpillar, de Rotonde, de Portiekenlaan, de surfclub De Kwinte, hotel Sint-Laureins, de Spermaliehoeve en de zijkant van het toerismekantoor De Oude Post in de Paul de Smet de Naeyerstraat. Op die manier wordt een mooie invulling gegeven aan de grijze elektriciteitskastjes en wordt kunstig kleur gebracht in het straatbeeld. Het is meteen ook een manier om kunst toegankelijk te maken voor mensen die anders niet de gelegenheid hebben of de zin inzien om een galerij of kunsttentoonstelling te bezoeken.

Toppers

Een van de toppers die Middelkerke kleur bij brengen is Simon Mannaerts. Hij zorgt voor een waar kunstwerk aan de Warandetoren en zal er op 28 en 29 juni nog aan het werk zijn. Andere kleppers zijn onder meer Matthew Dawn die de ingang van het park en het Portiekenplein voor zijn rekening neemt, Amy Aneca die zorgt voor een kunstwerk aan de voorkant van De Oude Post en aan de Rotonde en Lobster Robin + Kitsune doet de overige locaties. De beschilderde elektriciteitskastjes zullen worden opgenomen in een fiets- en wandelroute.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten