Ook Jan Decleir vereeuwigd op dijk van Oostende

© (Foto Belga)
Redactie KW

Op de Zeedijk in Oostende is zondagnamiddag de ster ter ere van acteur Jan Decleir (73) onthuld. Met ook nog de uitreiking van een Lifetime Achievement Award werd Decleir op het Filmfestival Oostende extra in de bloemetjes gezet.

Op de Walk of Fame op de Zeedijk werden ter hoogte van de Venetiaanse Gaanderijen de afgelopen jaren al heel wat grote namen uit de binnenlandse en buitenlandse filmwereld vereeuwigd. Na Monica Bellucci zaterdag mocht ook Jan Decleir uiteraard niet in het rijtje ontbreken. Zoals de traditie het voorschrijft, moest de acteur zelf het zand wegvegen om zijn ster te onthullen.

Tijdens de ceremonie waren ook zijn zus Reinhilde Decleir en zijn dochter Sophie Decleir aanwezig. Ook heel wat andere Vlaamse acteurs, zoals Peter Van Den Begin en master van het Filmfestival Oostende Lynn Van Royen, tekenden present. Regisseur Stijn Coninx somde een waslijst films, series en kwaliteiten van Jan Decleir op. “De Vlaamse film is in een adem met jou verbonden, je bent de Leeuw van Vlaanderen. Bedankt voor al dat moois, voor je engagement en je vriendschap”, klonk het.

In de vooravond wordt op het filmfestival ‘Niet schieten’ vertoond, één van de recentste films met Jan Decleir. De prent van Stijn Coninx over de laatste overval van de Bende van Nijvel werd voor niet minder dan negen Ensors genomineerd. Uiteraard sleepte Jan Decleir in de categorie ‘Beste Acteur Film’ een nominatie in de wacht. De dertiende editie van het Filmfestival Oostende wordt komende zaterdag afgesloten met de uitreiking van de Ensors.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.