Ook derde reeks van Eigen Kweek besteld, opnames tweede reeks starten in 2015

Tijdens de opnames van Bevergem liet Wim Willaert zich ontvallen dat het tweede seizoen van Eigen Kweek volgend voorjaar wordt ingeblikt. Er zou ook een derde seizoen komen.

© © VRT frederik beyens

De fictiereeks Eigen Kweek, de verrassing van vorig najaar, draaide rond een West-Vlaamse landbouwersfamilie die zich door een financiële tegenslag genoodzaakt ziet om wiet te telen. Zoon Frank, zich van geen kwaad bewust, heeft ondertussen zijn handen vol met zijn nieuw Filipijns lief Julita, wat voor heel wat hilarische misverstanden zorgt.

Eigen Kweek werd voornamelijk opgenomen in Wijtschate bij Heuvelland. De cast bestond naast Dirk Van Dijck en Sien Eggers uit onder meer Maaike Cafmeyer, Sebastien Dewaele en Wim Willaert. Die laatste zorgde met zijn vervormd Engels voor heel wat grappige quotes die onder meer op sociale media een heel eigen leven gingen leiden. De reeks, waar West-Vlaams duidelijk in verweven zat, werd niet ondertiteld en gaf acteurs als Thomas Ryckewaert, Liesa Naert, Piv Huvluv, Mieke Dobbels, Sam Louwyck en Stefaan Degand de kans om in hun voertaal te spelen.

Ook derde seizoen

Cafmeyer, Dewaele en Willaert zijn overigens in het najaar van 2015 te zien in de fictiereeks Bevergem, dat draait rond het personage van Freddy De Vadder. Tijdens een setbezoek liet Willaert zich ontvallen dat de opnames voor een tweede seizoen hoogstwaarschijnlijk volgend voorjaar zullen plaatsvinden. “Oorspronkelijk werd de reeks gemaakt met het oog op één seizoen”, aldus Willaert. “Maar door het grote succes kon een tweede seizoen niet uitblijven. Er zijn ondertussen ook al plannen voor een derde seizoen. Maar dat zou wel het laatste moeten worden, kwestie van de integriteit van de reeks te bewaren.” Het is nog niet duidelijk of de voltallige cast terugkeert.

Eigen Kweek was eind vorig jaar goed voor gemiddeld anderhalf miljoen kijkers. De zesde en laatste aflevering kluisterde meer dan 1,8 miljoen kijkers aan de buis.

(BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.