OC De Schouw in Lichtervelde kreeg update en gaat terug open

OC De Schouw opende in 2014 de deuren en het gebouw had nood aan opfrissing.© Kurt Desplenter
OC De Schouw opende in 2014 de deuren en het gebouw had nood aan opfrissing.© Kurt Desplenter
Redactie KW

Na enkele maanden stilte in OC De Schouw in Lichtervelde is het ontmoetingscentrum terug geopend. Het gebouw kreeg een update en is klaar voor de nieuwe start.

De dienst Cultuur staat voor informatie en ondersteuning ter beschikking van alle verenigingen die Lichtervelde rijk is.

Opfrissingswerken door technische dienst

Tijdens de verplichte sluiting werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het gebouw wat op te frissen en volledig terug gebruiksklaar te maken. Door het intensieve gebruik van het OC, dat in 2014 de deuren opende, was er nood aan bijkomend onderhoud.

De technische dienst schilderde het hele gebouw binnenin. De keuken kreeg een epoxy gietvloer en nieuwe inox werktafels. Ook de vloer in de inkomhal van het ontmoetingscentrum werd vervangen. De parketvloer ging eruit en er werd gekozen voor een stenen vloer in parketlook.

Verder werden verschillende hoekprofielen uit inox geplaatst, kunststoffen wanden om de muren te beschermen en inox plaatmateriaal rond de wastafels van de toiletten en aan de comptoir van de vestiaire.

Goede samenwerking

Het gemeentebestuur bedankt uitdrukkelijk de technische diensten voor deze inspanning en benadrukt de goeie samenwerking met het beheersorgaan gemeenschapscentrum die een adviserende rol speelt in de uitbating van het gebouw. Iedereen is weer welkom in het OC!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier