Norbert Maes exposeert pakkende foto’s in kader van Triënnale ‘TraumA’: “Gluren in 15-tal kijkdoosjes”

Fotograaf Norbert Maes met grote foto van Katrien Maes, keramiste en projectleidster van deze expo in Brugge.© RV
Fotograaf Norbert Maes met grote foto van Katrien Maes, keramiste en projectleidster van deze expo in Brugge.© RV
Redactie KW

In de Stoofstraat in Brugge zijn twee projecten gestart naar aanleiding van de Triënnale ‘TraumA’: Makeressen en Fil(le) Rouge. Binnen het laatstgenoemde project exposeert de Ruiseleedse fotograaf Norbert Maes van 5 juni tot 11 juli met ‘I see you – do you see me?’.

Makeressen is het samenwerkingsverband tussen vier vakvrouwen uit de Stoofstraat. Fil(le) Rouge is een concept van Philip Sierens en Katrien Maes. “Het project van Katrien omvat vier expoperiodes in haar keramiek-atelier in de Stoofstraat. Het werk Fil(le) Rouge wordt door vier deelnemers in contrast geplaatst. Ik mag de spits afbijten met fotografie in I see you – do you see me? , van 5 juni tot 11 juli”, vertelt Norbert Maes die trouwens geen familie is van Katrien Maes. “Daarna zijn er nog expo’s van Babette De Graeve met beeldende kunst, Maarten Sierens met tekeningen en animatie en Rik Beuselinck met metaalkunst.”

“Ik exposeer portretten van de deelnemers, samen met kastjes die de nieuwsgierigheid prikkelen”

“De Stoofstraat in Brugge is historisch gelinkt aan prostitutie. In het woord TraumA zit droom, de link naar wat gebeurde achter de muren in het straatje. Ik ga daar portretten van de deelnemers exposeren aan de muur, met verwijzing naar hun kunstdomein, samen met kastjes die de nieuwsgierigheid prikkelen. Dat zijn ruim 15 doosjes met een klein kijkgaatje, met daarin pikante foto’s. Een beetje sensueel, maar niet platvloers. Een lichte vorm van erotiek, in het format van een peepshow”, verduidelijkt fotograaf Norbert Maes. (RV)

Meer info: www.makeressen.be en bij Norbert Maes op 051 68 92 94 of info@norbertmaes.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier