Nora (3) schittert in nieuwe Tik Tak-afleveringen

In de gloednieuwe afleveringen van Tik Tak die je deze week al op Ketnet Junior kan bekijken, is ook een glunderende Nora Maeck uit Varsenare te zien. Het driejarige televisiesterretje had volgens mama Eline de tijd van haar leven. “Toen de opnames er opzaten, wou ze die meteen nog een keer overdoen”, glimlacht Eline. Je kan haar donderdagochtend weer aan het werk zien.

Nora kreeg op de set zo’n prachtige ouderwetse pop. © VRT

Nora is het jongste dochtertje van Eline Maeck (35) en Domingo Batista-Feliz (34), een papa met Dominicaanse roots. “Leuk dat er nu ook kindjes met een kleurtje te zien zijn in Tik Tak”, zegt mama Eline. In de originele jaren tachtig-reeks was dat nog niet zo.

“Maar eigenlijk is dat allemaal nog niet zo héél lang veranderd hoor. Toen Nora’s grote zus – Lisa is er nu negen – naar de kleuterklas ging, was zij het enige gekleurde kindje op school. Daardoor zei ze me toen weleens dat ze liever mijn kleurtje had willen hebben. Maar ondertussen is er dus veel veranderd en voelt ze zich perfect in haar vel”, vertelt Eline.

Leuke herinneringen

Het Tik Tak-avontuur voerde Eline mee terug naar haar eigen kindertijd. “Het Tik Tak-huisje met het klokje en de schaapjes, het drinkmannetje, het schaduwmeisje… Net zoals iedereen van mijn generatie, zat ik als kind elke avond om zes uur klaar voor de televisie. Ik heb mij weleens afgevraagd of de nieuwe afleveringen nog zo legendarisch kunnen worden: vroeger hàd je alleen maar Tik Tak, nu is er ook Ketnet, Netflix en Studio 100 TV. Misschien zijn het nu vooral de ouders die kijken, uit nostalgie”, glimlacht Eline.

(lees verder onder de foto)

Nora bij het Tik Tak-huisje met het klokje en de schaapjes.
Nora bij het Tik Tak-huisje met het klokje en de schaapjes.© VRT

De twee nieuwe afleveringen waarin haar jongste dochter te zien is, koestert Eline nu al. “Leuke herinneringen voor later: als Nora iets ouder is, kunnen we haar die beelden dan nog eens laten terugzien. Kinderen veranderen ook zo snel op die leeftijd”, zegt ze. “Afgelopen zomer hebben Nora, Lisa en ik trouwens ook met ons drietjes gefigureerd in de nieuwe K3-film ‘Dans van de farao’. Een leuke bezigheid in een zomer waarin er zo weinig te beleven viel.”

Zoals het een trotse moeder betaamt, kon Eline het niet laten om de Tik Tak-filmpjes met Nora meteen te delen op sociale media. “Ik was heel nieuwsgierig naar de reacties van mijn vrienden, ook zij zijn tenslotte allemaal van de Tik Tak-generatie. De opnames zelf zijn verrassend vlug gegaan. Hoewel ze de eerste minuten nog wat onwennig was door de camera’s, wou Nora ze daarna meteen nog eens overdoen. Ze begon ook spontaan mee te zingen met het bekende openingsliedje”, aldus Eline.

“Leuk dat er nu ook kindjes met een kleurtje te zien zijn in Tik Tak” -Eline Maeck

Maandagmorgen keek ze samen met haar dochters naar de eerste aflevering op Ketnet Junior, die al om zes uur ’s ochtends werd uitgezonden. “Nora was zo fier als een gieter toen ze zichzelf op televisie zag. Ze heeft het die dag ook glunderend verteld aan haar juf. Nora is toch zo’n spontane meid. Een echt deugnietje soms.”

“Maar ze heeft ook zo’n koddig totje, wat het onmogelijk maakt om boos op haar te zijn”, glimlacht Eline.

(lees verder onder de foto)

Nora (3) schittert in nieuwe Tik Tak-afleveringen
© VRT

“Wat ik heel leuk vind aan de nieuwe Tik Tak-afleveringen, is dat ze die originele jaren tachtig-sfeer nog altijd een beetje blijven uitstralen. Nora kreeg op de set zo’n prachtige ouderwetse pop en een vintage teddybeer om mee te spelen.”

Zorgeloos kind zijn

“Ook bij ons thuis is de iPad niet meer weg te denken, en op haar derde komt Nora al met TikTok-dansjes van school. Maar mama’tje spelen met zo’n ouderwetse pop, dat kan ze óók en daar ben ik als mama blij om. Ondanks de vele prikkels die ze vandaag krijgen, moeten kinderen ook af en toe gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn. Dat is wat Tik Tak voor mij uitstraalt”, besluit Eline.

De tweede aflevering waar Nora in te zien is, wordt donderdag 29 oktober om zes uur ’s ochtends uitgezonden op Ketnet Junior.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.