Nieuwpoort organiseert voor de zesde keer theaterwandeling

© IV
Redactie KW

Pasar Nieuwpoort organiseert op 9 en 10 november de theaterwandeling ‘Laatste avond aan het front’.

Het thema van de wandeling is de Groote Oorlog in Nieuwpoort. Nieuw is wel dat er in dit symbolische herdenkingsjaar op twee dagen een wandeling plaatsvindt. Schepen voor Toerisme en Feestelijkheden – maar tevens ook oorlogskenner – Bert Gunst is een van de stuwende krachten achter het concept. “We brengen ieder jaar weer een ander verhaal met betrekking tot de oorlog. Uiteraard is het steeds Nieuwpoort en Nieuwpoortse figuren die de hoofdrol spelen in de theaterwandeling”, vertelt hij.

Geanimeerd en boeiend verhaal

Dit jaar stoppen de deelnemers bij twaalf taferelen waar acteurs hen opwachten om een geanimeerd en boeiend verhaal te vertellen. “De mensen vinden het sfeervol en leerrijk om meegenomen te worden in het verhaal van Nieuwpoort en heel wat mensen komen ieder jaar terug en brengen zelfs kennissen mee”, vertelt Bert Gunst trots. Hij kwam op het idee toen hij op reis in Australië, jaren terug, een monument zag waar Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper op terug te vinden waren. Daar zag hij in hoe belangrijk het was om deze oorlogsgeschiedenis niet verloren te laten gaan.”

De tocht start op het Marktplein met vertrekuren om 19, 19.15, 19.30 en 19.45 uur. Volwassenen betalen 5 euro; leden van Pasar 4 euro en kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. In de prijs is ook een drankje begrepen. Inschrijven via www.pasar.be/nieuwpoort.

(PBM – foto IVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.