Nieuwe openingsuren Wintergloed

Redactie KW

Het lichtparcours Wintergloed zal vanaf vandaag tot en met 10 januari 2021 telkens om 20 uur starten in plaats vanaf 15u30.

Eerder was al beslist dat het lichtspektakel in de tweede week van de kerstvakantie pas om 20 uur zou starten. Daarnaast zal de Wintergloedverlichting niet aangeschakeld worden op donderdag 31 december 2020 en op vrijdag 1 januari 2021. Dat meldt de persdienst van de stad Brugge.

Druktebarometer

“De afgelopen dagen was het weer druk in Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Aangezien de veiligheid altijd primeert, hebben we beslist dat Wintergloed vanaf nu pas start om 20u, in plaats van om 15u30. Deze maatregel gaat vandaag in en geldt tot het einde van Wintergloed op 10 januari .” Op het parcours blijven stewards, gemeenschapswachten en politie een oogje in het zeil houden. Bij onverantwoorde drukte grijpen zij in door wandelrichtingen aan te passen of installaties af te sluiten.

“Los van het aangepast uurrooster blijft het aanbevolen om op de website van de stad Brugge de druktebarometer te bekijken voor je naar Wintergloed vertrekt. Zo kan je de drukte op het parcours van Wintergloed meteen zien. Is het te druk, stel dan je bezoek wat uit. Het is nu heel belangrijk dat we allemaal met elkaars gezondheid begaan blijven en de geldende coronamaatregelen naleven”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.