Nieuwe cultuurbrochure biedt voor elk wat wils

We zien schepen Nessim Ben Driss, Chef Cultuur Sammy Vermeesch, burgemeester Ward Vergote, Charlotte Eeckhout, Veerle Degryse, op pensioen Johan Debrauwer, Tom Vanoverberghe en Peter Schoutteten. © jan_stragier foto Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De cultuurdienst van Moorslede stelde onlangs de nieuwe cultuurbrochure voor. Het aanbod is een mengelmoes van voorstellingen met voor elk wat wils. “En hopelijk moeten we nu niet zoveel voorstellingen verplaatsen als tijdens de coronacrisis.”

De Moorsleedse cultuurdienst stelde voor de 20ste keer haar cultuurbrochure samen. Voor cultuurcoördinator Sammy Vermeesch en zijn team is dat ieder jaar een serieuze uitdaging om een mooi, evenwichtig programma samen te stellen. “Maar ik denk dat we daar ook dit jaar in geslaagd zijn. Ik denk dat we best wel trots mogen zijn op het eindresultaat”, aldus Sammy. Hij blikt samen met de cultuurdienst terug op een periode boordenvol uitdagingen. “Tijdens de coronacrisis moesten we sommige voorstellingen meermaals afgelasten en verplaatsen. Zo was er zelf een voorstelling die tot acht keer toe een nieuwe datum kreeg”, zegt cultuurcoördinator Sammy Vermeesch.

Hij hoopt op een rustiger seizoen zonder enige coronaperikelen. “Het zou mooi zijn dat alles kan doorgaan zoals het nu gepland staat.”

Voor elk wat wils

De nieuwe cultuurbrochure belooft een mix van evenementen georganiseerd door plaatselijke verenigingen en door de cultuurdienst. “Er is voor elk wat wils en we wisten enkele mooie namen vast te leggen.”

Een eerste activiteit is inmiddels al achter de rug. Op zondag 10 juli organiseerde de cultuurdienst in samenwerking met de cultuurraad en verschillende plaatselijke verenigingen in het kader van ‘Vlaanderen Feest’ een fietstocht met heel wat randanimatie. Uitkijken is het nu naar 26 augustus. Dan is er in GC De Bunder de familievoorstelling ‘Familie.’ De voorstelling werd tijdens de coronacrisis verplaatst. De al aangekocht tickets blijven geldig.

Van Urbanus tot Erik Van Looy

Voor de muziekliefhebbers zijn er verschillende optredens. Zo komen Ann Cnop en Eric Hallein op vrijdag 9 september een viool- en orgelconcert brengen in de kerk van Slypskapelle. Daarnaast treden onder andere ook Bart Herman, Kobe Sercu, De Dolfijntjes en Bandit op.

Voor liefhebbers van komedie zijn er ook tal van voorstellingen. Zo wist de cultuurdienst Urbanus, Kamiel Spiessens, William Boeva en Piv Huvluv te strikken. Uitkijken is het ook naar de komst van Erik Van Looy, die met zijn theatershow naar de Bunder komt.

Journalist Rudi Vranckx geeft dan weer een lezing over oorlogsjournalistiek. In het kader van de Week van de Smaak kookt schepen Nessim Ben Driss. Dat evenement is inmiddels al uitverkocht. “We merken dat de mensen toch opnieuw uitkijken om terug cultuur op te snuiven.”

Plaatselijke verenigingen

Ook de plaatselijke verenigingen dragen ook dit hun steentje bij aan het cultuuraanbod. Zo organiseert Volksvermaak terug haar Comedy Café, staan er verschillende toneelverenigingen met hun voorstellingen op de planken en brengen de plaatselijke harmonieën hun concerten. “We zijn heel blij dat ook die verenigingen na een moeilijke coronacrisis terug opstaan en naar buiten komen met hun talenten. Zij zorgen er ook voor dat er de komende maanden terug veel volk naar onze gemeentelijke zalen afzakt.”

Ticketverkoop

Tickets bestellen voor de verschillende evenementen kan nu al via www.moorslede.be/cultuurbrochure-tickets. Wie interesse toont in een voorstelling kan ook mailen naar cultuur@moorslede.be. In het kantoor van de cultuurdienst in GC De Bunder is de cultuurbrochure beschikbaar. Wie verschillende voorstellingen wil bijwonen kan een cultuurabonnement kopen. “We voorzien ook een korting voor zestigplussers en mensen met een beperking.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier