Nieuwe acteurs maken intrede bij de Rousselaerse Revue

Sari Hennaert, Karl Deruytter en Virginie Verrecas zijn nieuwe gezichten in de revue. (Foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Peter Soete

De hoogdagen van de Rousselaerse Revue komen er opnieuw aan. Op vrijdagavond 6 april gooien regisseur Werner Van Branteghem en zijn cast alle remmen los met ‘Kiekt in joen eigen tallore!’. Naast de première op de vip-avond van 6 april volgen nog zeven vertoningen. Er is dus absoluut geen reden om deze editie van de Rousselaerse Revue te missen. Zelfs minister Sven Gatz heeft beloofd naar de première te komen.

Maandagavond in de bar/repetitieruimte van Trax. Waar anders dan in de bar zou de Rousselaerse Revue hun repetities houden? Regisseur Werner Van Branteghem lacht wanneer ik het hem vraag. Het zijn hoogdagen voor Werner en voor de hele entourage van de Rousselaerse Revue. Sinds begin 2018 repeteert de groep iedere maandag- en donderdagavond aan hun nieuwe revue ‘Kiekt in joen eigen tallore’!”

“De vele repetities zijn absoluut nodig”, begint Werner Van Branteghem. “Onze dertiende revue zal er immers een zeer snel tempo op na houden. De Rousselaerse Revue doet immers mee aan populaire televisieprogramma’s en onze vijftien volwassen en vijf jongere acteurs en zangers moeten de meest uiteenlopende rollen en karakters aan kunnen. We brengen FC De Kampioenen, Met vier in bed, Inspecteur Van In en commissaris Witste, Komen Eten, een nieuwsuitzending met interviews over Roeselare, Rani Kazansis die een restyling doet en tussendoor brengen we nog een heleboel publiciteitsboodschappen.”

Nieuwe gezichten

Dit jaar zijn er ook enkele nieuwe gezichten op scène. Virginie Verrecas (27) die ambtenaar is in het Roeselaarse stadhuis, is er één van.

“Verleden jaar heb ik op de inhuldiging van de Sterrebosmaquette in het Sterrebos de gravin gespeeld en dat viel geweldig mee. Dat was mijn allereerste toneelervaring ooit. Toen mijn tegenspeler Mario Bisschop voorstelde om eens een kijkje te nemen bij de Rousselaerse Revue heb ik me snel laten overhalen om mee te doen. Ik ben dus actrice in ‘Kiekt in joen eigen tallore!’ maar ik moet ook zingen! En dat had ik eigenlijk niet echt meegerekend (lacht).”

“Zenuwen zullen er zeker zijn op de première, daar moet je niet aan twijfelen”

“Ik ook niet”, schatert de 29-jarige Sari Hennaert het uit. De tweede nieuwkomer is collega van Virginie op het Roeselaarse stadhuis en geniet, net als haar vriendin, van de repetities en de ambiance in het gezelschap. “We werden meteen opgenomen in de groep en dat is toch wel een leuk gevoel. Zenuwen zullen er zeker zijn op de première, daar moet je niet aan twijfelen! Voor mij is het ook de allereerste keer dat ik op het toneel sta. Maar ik kijk er wel geweldig naar uit.”

Minister komt

Karl Deruytter is de derde nieuwkomer in de Rousselaerse Revue. De 53-jarige Roeselarenaar werd al enkele jaren door Raf Degryse, de stichter van de Rouselaerse Revue, aan de mouw getrokken om mee te doen en op 6 april is het eindelijk zo ver.

“Ik heb ook nooit toneel gespeeld maar het heeft toch altijd een beetje gekriebeld om dat te proberen. Op school gaf ik ook graag spreekbeurten en was ik nooit beschaamd om het woord te voeren. Maar tussen op school het woord voeren en meespelen in een revue is er natuurlijk een hemelsbreed verschil. Maar de dirigenten moeten wel veel vertrouwen hebben in mij want ze hebben me meteen duidelijk gemaakt dat ik ook mag meespelen in het toneelstuk Bravo Bravo dat ze in oktober zullen opvoeren. Maar misschien is dat een beetje optimistisch, laat mij maar eerst de revue zonder kleerscheuren afwerken (lacht).”

“Wist je trouwens dat de minister van Cultuur Sven Gatz naar de première komt op 6 april. Hij is een jeugdvriend van mij en we zijn blijven contact houden. Jaarlijks gaan we samen uit eten. Ik nodigde hem uit op de première en hij bleek nog vrij te zijn. En zo komt Sven Gatz kijken naar ‘Kiekt in joen eigen tallore’.”

Praktisch

De dertiende revue van de Rousselaerse Revue Compagnie ‘Kiekt in joen eigen talloore’ wordt geregisseerd door Werner Van Branteghem en wordt opgevoerd in zaal OCAR in Rumbeke. De productieleiding is in handen van Raf Degryse en Réjane Van Daele is verantwoordelijk voor het secretariaat.

Op vrijdagavond 6 april om 20 uur is er de première en tevens Vip-avond. Voor 25 euro is het niet alleen lachen geblazen met de revue maar je geniet ook van een heerlijk kaasbuffet met alle aangepaste dranken bij. Er zijn ook opvoeringen op woensdag 18 april om 20 uur, op de vrijdagen 13 en 20 april om 20 uur, op de zaterdagen 7, 14 en 21 april om 20 uur en op zondag 15 april om 15 uur.

De gewone tickets voor de revue kosten 14 euro en zijn, net als de vip-tickets, te bestellen op 0476 58 27 92 of 0486 29 43 61. Het secretariaat is ook bereikbaar in de Ardooisesteenweg 101 of via ruby.degryse@telenet.be.

Info en tickets: www.rousselaerserevue.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.