Nieuw tv-seizoen van start: wat mogen we woensdagavond verwachten?

Bart Kaëll, Sean Dhondt, Julie Van den Steen, Niels Albert en Laura Tesoro gaan aan de slag in het UZ Gent. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Voor heel wat televisiezenders zijn het spannende dagen, want deze week laten ze heel wat nieuwe televisieprogramma’s op ons los. Wat mogen we vanavond verwachten?

Vanaf vanavond pakt VTM uit met Een Echte Job (20.35 uur). Daarin zien we hoe Laura Tesoro, Bart Kaëll, Sean Dhondt, Julie Van den Steen en Niels Albert hun leven voor even ‘on hold’ en de spotlights ruilen in voor een job als verpleegkundige. Acht weken lang is elke woensdag te zien hoe ze drie weken intensief meedraaien op een afdeling in het UZ Gent en in het revalidatiecentrum Pulderbos om te leren, te ervaren en vooral om patiënten te verzorgen tijdens alle mogelijke shiften. En starten doen ze in de eerste aflevering bij het begin: een opleiding.

Onder meer Lize Feryn, Wouter Deprez en Jens Dendoncker zijn te gast. (Foto VTM)
Onder meer Lize Feryn, Wouter Deprez en Jens Dendoncker zijn te gast. (Foto VTM)

Daarna wordt er veel tamtam gemaakt rond, euh, Veel Tamtam (21.45 uur), een nieuwe panelquiz met Jonas Van Geel. Concreet staan vreemde woorden, nieuwe afkortingen, de betekenis van emoji’s en onhandige communicatieblunders centraal. Teamcaptains Jan Mulder, Herman Brusselmans, Lize Feryn, Wouter Deprez en Barbara Sarafian wisselen mekaar af en spelen telkens met drie gast-BV’s uit een bepaalde sector. Teamcaptains Jan Mulder, Lize Feryn en Wouter Deprez laten zich vergezellen door respectievelijk Bart Cannaerts, Lukas Lelie en Jens Dendoncker. Als West-Vlaamse, is Lize bijzonder fier op het feit dat de woorden “ja” en “neen” vervoegd worden in West-Vlaanderen. “Als je bijvoorbeeld de vraag stelt: “Wouter, ben je hier graag?” zal er geantwoord worden met “jak” van “ja ik”. Zijn ‘we’ hier graag, wordt dan: “jaw” enzovoort.” tot grote hilariteit van Jan Mulder en de andere kandidaten.

Fatma Taspinar gunt ons een blik achter de schermen van de cel Vermiste Personen. (Foto VRT)
Fatma Taspinar gunt ons een blik achter de schermen van de cel Vermiste Personen. (Foto VRT)

Op Eén gaat het er iets serieuzer aan toe. In het nieuwe ‘De cel vermiste personen’ (20.45 uur) loopt Fatma Taspinar – zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS – mee met de Cel vermiste personen van de federale politie. De Cel onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Ze werd opgericht ten tijde van de zaak Dutroux en bestaat op 4 september precies 25 jaar. Deze reeks brengt een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie.

Désirée en Luc gaan op zoek naar een buitenverblijf. (Foto Vier)
Désirée en Luc gaan op zoek naar een buitenverblijf. (Foto Vier)

In ‘Huizenjagers Vakantiehuizen’ (19.45 uur) op Vier zien we hoe Désirée en Luc op jacht gaan naar een nieuw stekje. Désirée en Luc komen allebei uit een ander huwelijk en kregen samen nog 3 zonen. Désirée werkte voor een tijd in Oostende en is zo niet alleen verliefd geworden op Luc, maar ook op de stad. Ze zoeken een vakantiegevoel in een ruim appartement of huisje waar ze na een drukke week even kunnen uitblazen. Wat ze zéker zoeken? Een tuintje of terras met zicht op zee of de haven. Budget: 400.000 euro.

Na Huizenjagers is het de beurt aan ‘Niveau 4 Gent’ (20.35 uur), gemaakt door Het Nieuwshuis van Eric Goens. Ohja, en liefhebbers van het nodige drama zitten goed met nieuwe afleveringen van ‘Blind Getrouwd Australië’ (19.05 uur) op VTM 2 en ‘Grey’s Anatomy’ (21.35 uur) op Vijf.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.