https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw tv-seizoen van start: wat is er vanavond te zien?

Dries mag vanavond de brieven openen: zit daar een potentieel lief tussen? (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Voor heel wat televisiezenders zijn het spannende dagen, want deze week laten ze heel wat nieuwe televisieprogramma’s op ons los. Wat mogen we vanavond verwachten?

VTM pakt vanavond uit met Boer Zkt. Vrouw – Home Sweet Home (20.35 uur). Paardenverzorgster Veerle (30), akkerbouwer en varkensboer Bart (28), perenkweker David (37), pluimveeboer Frits (23), loonwerker en koeienboer Tristan (25) en paardenpensionhouder en akkerbouwer Dries (32) gaan op zoek naar de liefde van hun leven. In de eerste aflevering lezen ze hun brieven die binnenkwamen na de oproep eerder dit jaar. De tien mannen en vrouwen die het meest indruk hebben gemaakt, worden uitgenodigd op de boerderijen voor een speeddate, meteen gewapend met een koffertje. Want ook een primeur dit seizoen: de vijf kandidaten die het meest in de smaak vallen, mogen meteen blijven logeren op de boerderij.

Dries Claeys uit Zuienkerke is één van die boeren. Hij werkt sinds 2015 in het paardenpension van zijn ouders. Daar kunnen mensen een stal huren voor hun paarden en er komen rijden op de verschillende binnen- en buitenpistes. Dries is verantwoordelijk voor die pistes, de paardenstallen en de verzorging van de dieren. Daarnaast heeft de familie ook nog 90 hectare akkers waar o.a. tarwe, wintergerst, spelt, suikerbieten en maïs worden verbouwd. Ook hier steekt Dries als het nodig is een handje toe. Hij gaat graag goed gekleed door het leven, ook als hij aan de slag is in de stallen. De immer positieve boer bouwde recent een huis vlak bij de boerderij en vindt dat de tijd nu rijp is voor een relatie om echt aan zijn toekomst te beginnen. Benieuwd of de zoektocht iets oplevert.

Op de nieuwe zender VTM 2 krijgen we Jonge Wolven (20.35 uur) te zien. In deze docureeks volgen we enkele jonge, gedreven ondernemers. Een van hen is Avelgemnaar Gunther Ghysels (28). Met Get Driven, het digitaal chauffeursplatform dat hij in 2015 uit de grond stampte, haalt hij jaarlijks een miljoenenomzet.

Axel Daeseleire

VTM serveert ons daarna nog een portie West-Vlamingen. In Axel Gaat Binnen (21.45 uur) volgen we acteur Axel Daeseleire die zich vijf dagen laat opsluiten op een uitzonderlijke plek. In de eerste aflevering komt hij terecht in De Lovie in Poperinge, waar hij al meteen ook worstelt met het West-Vlaams… Kijktip!

Arnout Hauben en zijn kompanen stappen dwars door België. (Foto VRT)
Arnout Hauben en zijn kompanen stappen dwars door België. (Foto VRT)

Op Eén nog meer West-Vlaams plezier: reportagemaker Arnout Hauben (die heel wat familie in de Westhoek heeft, red.) trekt samen met zijn kompanen langs de GR129, en wandelt zo dwars door België. Dwars door België start om 20.45 uur.

Huizenjagers

Op Vier zie je vanaf vanavond de mobilhome van Huizenjagers Vakantiehuizen (19.40 uur) door de Oostkust sjezen, van Oostende tot Knokke. In de eerste aflevering gaan Tars en Hanne, broer en zus, op zoek naar een tweede verblijf. Niet voor zichzelf, maar voor hun ouders. Die dromen al een tijdje van een prachtig appartement of huisje aan zee. Ze zijn op zoek naar iets instapklaar met minstens 2 slaapkamers. En dat op 500 meter van het strand. Budget: 150.000 euro.

Op zoek naar een buitenverblijf... voor hun ouders. (Foto Vier)
Op zoek naar een buitenverblijf… voor hun ouders. (Foto Vier)

En vanaf 21.30 uur kan je op Vier terecht voor het nieuwe seizoen van Gert Late Night. De boot van Gert Verhulst zal drie weken lang aanmeren in de jachthaven van Blankenberge. Daar zullen ze opnieuw tal van bekende en onbekende gasten ontvangen. En goed nieuws voor de fans van ‘Annietje’: de sympathieke Oostduinkerkse mag opnieuw in de potten roeren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.