Nieuw Oostends duo in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’: “Koken doe je met je hart”

Charlotte Ameele (29) en Charlot Pauwels (27) uit Oostende. © Mijn Keuken Mijn Restaurant
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het doek voor de duo’s van de eerste ronde van ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ is ondertussen gevallen. Bij de volgende vijf duo’s maken naast de vier andere koppels ook de Oostendse Charlot Pauwels (27) en Charlotte Ameele (29) hun opwachting.

Charlot Pauwels werkt momenteel als audiologe in een Oostends revalidatiecentrum. Charlotte Ameele, mama van twee jongens van 3 en 7 jaar, is dan weer zelfstandig modeontwerpster van kinderkleding. Samen zijn ze ‘team #charlotencharlotte’. Charlot bracht samen met personal trainer Martijn Schaubroeck eind januari ‘Easy fit food’ uit, een kookboek met gezonde gerechten. Charlotte ontwierp vier jaar geleden haar eigen kledingmerk: House of ninoh. Naast mode heeft ze nog een andere passie: koken. Gezonde voeding is daarbij een evidentie in haar dagelijkse routine.

“Ik werd gecontacteerd door mediabedrijf Lecter via mijn foodblog ‘cookalot’. Of ik interesse had om deel te nemen aan een nieuw culinair avontuur op tv”, vertelt Charlot. “Aangezien het een programma voor duo’s was, zocht ik naar iemand met dezelfde passie in mijn omgeving.” Die passie vond Charlot bij Charlotte. “Toen Charlot me belde met de vraag of ik wou meedoen en met haar een duo wou vormen, heb ik daar geen seconde over getwijfeld. Het is een grote uitdaging en een enorme ervaring voor ons beiden. Ik wil altijd bijleren en daarvoor doe ik het ook”, glundert Charlotte.

Voldoening

Charlot begon voeding op een andere manier te bekijken sinds ze intensief ging sporten. “Sindsdien combineer ik lekker eten met gezond eten. Gezond eten kan minstens even lekker zijn en is helemaal niet eentonig”, gaat Charlot verder.

We blijven trouw aan onze visie van voeding

Voor Charlotte is koken en voeding enorm belangrijk in het dagelijks leven. “Ik kan mij oprecht gelukkig voelen van een lekkere verse gezonde maaltijd. Dat geeft zoveel voldoening. Koken doe je ook met je hart. Als je dat gevoel kan overbrengen naar het bord, dan proef je dat gewoon”, aldus Charlotte.

Maatstaf

Het duo beseft dat sterrenchefs Sergio Herman en Marcello Ballardin de lat hoog leggen in het programma. “Het is moeilijk aanvankelijk een inschatting te maken van hoever we in dit programma kunnen komen”, zijn beiden het eens.

“Je weet niet wie meedoet. Je weet niet wat voor soort keuken de andere kandidaten zullen bereiden. Je kent geen maatstaf van punten geven. Wat is goed, wat is niet zo goed? Je probeert te vertrouwen op je eigen kunnen en vooral sterk te blijven geloven in de visie die je hebt. Alles geven en go with the flow… Maar we blijven trouw aan onze visie van voeding”, klinkt het nog.

Mira wordt groepswinnaar

Mira uit Oostende.
Mira uit Oostende.© JRO

De 31-jarige projectmanager Mira Ghyllebert uit Oostende stond vorige week donderdag aan het fornuis met haar boezemvriendin Anne-Sophie uit Erpe-Mere. Wat begon als een grap maakt hen nu al tot een van de favorieten om in een volgende fase een van de restaurants te mogen openen. Topchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin waren onder de indruk van het kooktalent van het duo. Uiteindelijk werden ze groepswinnaar van de eerste reeks van vijf kandidaten. “Het was nu al een unieke ervaring“, lacht Mira.

“We vinden het ongelofelijk spannend dat we onze gerechten kunnen laten beoordelen door gelijkgestemden en natuurlijk de sterrenchefs. Daar komen onbetaalbare leermomenten uit. We hebben met verschillende andere duo’s ondertussen ook een nauwe band opgebouwd. Het blijft wel een wedstrijd, maar we willen die op een zo menselijke en aangename manier doorlopen. Toen we zo’n hoge score kregen voelde dat heel onwerkelijk aan. Het was echt een zotte dag. We zijn beiden heel gepassioneerd en gedreven. We hebben nagedacht, geoefend en er ons volledig voor gesmeten, met resultaat.”

In de volgende fase gaan Mira en Anne-Sophie de battle aan met een ander duo uit de tweede groep kandidaten. “Doordat we groepswinnaar geworden zijn krijgen we een extra voordeel, maar wat juist krijgen we pas te horen op de eerste battle. Het wordt dus nog even spannend afwachten voor ons. We oefenen nu dus nog even verder om er op de dag van de battles te staan. We komen een klein stapje dichter bij onze droom, maar we blijven nuchter”, besluit Mira.