Nieuw bruisend theatergezelschap brengt ‘Komiekskes’ naar Roeselare

‘Komiekskes’ Jonathan Tanghe, Kevin Pottier, Barbara Loots, Mattijs Degrande en Coralie Morisse. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
‘Komiekskes’ Jonathan Tanghe, Kevin Pottier, Barbara Loots, Mattijs Degrande en Coralie Morisse. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

In september brengt Het Bruistheater, een nieuw bont gezelschap van vier stand-upcomedians, de première van ‘Komiekskes’. Een zelfgeschreven combinatie van theater en comedy. “Er is geen vaste groep en het is ook niet de bedoeling dat we elk jaar een nieuw stuk brengen. Het gaat ons vooral om het plezier en de beleving”, klinkt het bij Jonathan Tanghe.

“Onze slagzin is goesting”, vertelt Jonathan Tanghe (25). Dit nieuwe amateurgezelschap wordt een broedplek voor gedreven acteurs, actrices en scenaristen met een grote ambitie voor het brengen van eigen werk. “Het idee zelf was al een tijdje aan het rijpen bij Mattijs Degrande, die flink wat ervaring heeft met het schrijven van stukken en individueel al wat avondshows heeft gebracht. Onze uitvalsbasis blijft Roeselare maar we willen met dit stuk ook in de rest van West-Vlaanderen rondtoeren. We zijn vooral geen klassiek theater”, benadrukt Jonathan. “Er is geen vaste groep en het is ook niet de bedoeling dat we elk jaar een nieuw stuk brengen. Het gaat ons vooral om het plezier en de beleving. We doen het op ons eigen tempo. Iets waarin we ons onderscheiden van andere gezelschappen is dat we alles zelf schrijven. We spelen geen scenario’s of bewerkingen van gekende stukken die al talloze keren gebracht zijn. Het is echt helemaal ons eigen ding. Ons eerste project heet ‘Komiekskes’. Een uitdagend kijkstuk met een flinke portie humor, geschreven door Mattijs. De regie is in handen van Coralie Morisse.”

Comedynight

“Vier vooralsnog onbekende maar ambitieuze comedians komen samen in de backstage van een comedynight. De sfeer is gemoedelijk. Iedereen bereidt zich voor op de weinige speelminuten die hen zijn gegund. Als voorprogramma zijn ze klaar om het beste van zichzelf te geven, tot blijkt dat de headliner plotseling afzegt.”

“We spelen geen stukken die al talloze keren gebracht zijn, het is ons eigen ding”

De hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan, Barbara Loots, die Antwerpse roots heeft, Mattijs Degrande en Oostendenaar Kevin Pottier. De acteurs kennen elkaar vanuit het stand-upcomedy-milieu. “Om de vaste kosten te dekken, zijn we ook bezig met een growfundingcampagne. Het verschil met een crowdfunding is dat je voor je financiële steun iets in de plaats krijgt. Enkele singer-songwriters hebben twee nummers geschreven die op vinyl uitkomen. Dat is een van die rewards of beloningen om ons te steunen. Om ons concept wat extra cachet te geven zijn we trouwens met de ‘Komiekskes’ ook te boeken als tijdelijk comedycollectief. De première van ons eerste stuk vindt plaats op 24 september in de Rumbeekse zaal OCAR. We houden er rekening mee dat er dan nog beperkingen zullen zijn, maar hopen dat we al dicht bij het normale zullen aanleunen.”

Meer info over dit nieuwe Bruistheater, Komiekskes en hun tickets vind je via hun Facebookpagina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.