Nieuw bestuur Willemsfonds lanceert nieuwe website : “Tijd voor versie 2.0”

Fhilip Vannieuwenhuyze, Claude Libert, Michaël Vannieuwenhuyze, Brigitte Vanhauwaert, André Vanassche, Susy Vandekerckhove, Wouter Bouckaert.©Ludo Ostijn
Fhilip Vannieuwenhuyze, Claude Libert, Michaël Vannieuwenhuyze, Brigitte Vanhauwaert, André Vanassche, Susy Vandekerckhove, Wouter Bouckaert.©Ludo Ostijn
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens de lockdown zat het Willemsfonds Harelbeke niet stil. Er werd gewerkt aan een uitgebreide activiteitenkalender en er kwam een nieuwe website. Er werd ook een nieuw bestuur samengesteld.

Het Willemsfonds is een sociaal-culturele vrijwilligersorganisatie met nationale, regionale en lokale afdelingen. Het fonds dankt zijn naam aan Jan Frans Willems, een Vlaamse schrijver en prominent lid van de Vlaamse Beweging in de 19de eeuw. Zij organiseren nu allerlei activiteiten zoals concerten, lezingen of fietstochten. Zo ook Willemsfonds Harelbeke, nu al 84 jaar actief.

“We gaan de digitale toer op en zullen op sociale media te vinden zijn”

De Harelbeekse afdeling maakt met een nieuw bestuur werk van een nieuwe activiteitenkalender en een nieuwe website met cultuur in de ruimste zin. Het nieuw bestuur bestaat uit voorzitter Michaël Vannieuwenhuyze, penningmeester Susy Vandekerckhove en secretaris Wouter Bouckaert. Ook leden Claude Libert, Brigitte Vanhauwaert, Fhilip Vannieuwenhuyze en André Vanassche maken deel uit van het nieuwe bestuur. “Net zoals heel wat andere verenigingen kenden wij het afgelopen jaar een wat moeilijker jaar. Heel wat activiteiten werden geannuleerd omwille van corona. Niettemin zaten we niet stil tijdens de lockdown. Het is tijd voor een Willemsfonds 2.0”, aldus voorzitter Michaël Vannieuwenhuyze.

85 jaar

“Er wordt momenteel gewerkt aan een uitgebreide activiteitenkalender die in de smaak zal vallen bij jong en minder jong. We gaan ook de digitale toer op en zullen onder meer op sociale media terug te vinden zijn”, zegt de voorzitter. “Vandaag is het niet meer zo evident om mensen te vinden die hun schouders willen zetten onder een vereniging, maar met dit bestuur hebben we de goede match gevonden”, meent Susy Vandekerckhove.

“Volgend jaar bestaat het Willemsfonds 85 jaar. Dat willen we zeker niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Hoe we dit zullen invullen, wordt nog bekeken. Het is zeker de bedoeling om hier de nodige aandacht aan te geven”, aldus Michaël. “Dit jaar staan er heel wat activiteiten gepland waaronder een bedrijfsbezoek. Maar we starten met een gegidste wandeling over de geschiedenis van Harelbeke in verscheidene historische periodes.”

Verder is er ook een voordracht van gerenommeerd spreker Dominique Adriaens. Wie meer wil weten over de activiteiten kan terecht op de Facebookpagina van het Willemsfonds Harelbeke. Binnenkort verschijnt ook een nieuwe website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.