Niels Destadsbader grote favoriet voor de MIA’s

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de twaalfde Music Industry Awards bekendgemaakt. De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Niels Destadsbader © BELGA

Voor deze twaalfde editie van de MIA’s zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd. Niels Destadsbader maakt kans op zeven prijzen. Die van Hit van het jaar, Live act, Album, Nederlandstalig, Pop, Solo man en Vlaams populair. In de categorieen Album en Pop krijgt hij concurrentie van Angèle. Ook zij maakt kans op zeven prijzen.

Tamino volgt in het rijtje met vijf nominaties. Voor Tourist LeMC wordt het ook een spannende avond. Hij kaapt vier nominatiesweg. Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich ten slotte opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie’Hit van het jaar’ nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op.

Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Album’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’, ‘Solo man’, ‘Urban’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit van het jaar’. Vanaf dit jaar beslist ook het publiek wie de MIA in de categorie ‘Album’ mee naar huis neemt.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’ mee naar huis neemt.

Stemmen kan via een.be/mias.

Begin november werd al bekendgemaakt dat The Scabs tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen voor hun indrukwekkende muzikale carrière. Later volgt er meer nieuws over de Sector Lifetime Achievement Award.

De MIA’s worden uitgereikt op donderdag 7 februari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.