Niels Destadsbader en Vincent Van Quickenborne treden toe tot de ridderorde ‘t Manneke uit de Mane

Voorzitter Johan Colpaert van 't Manneke uit de Mane samen met de nieuwe dragers van het Grootlint: Steven Decraene, Niels Destadsbader, Martine Bossuyt en Vincent Van Quickenborne. - (Foto MVD)
Redactie KW

Een hoogstaande en feestelijke lentezitting met de huldiging van drie nieuwe ridders en één nieuwe jonkvrouw in Deerlijk.

Burgemeester Croes verwelkomde in d’Iefte (de theaterzaal zat bomvol) en stelde op een originele en af en toe ludieke wijze zijn gemeente voor.

De vier kandidaten die de ridderslag mochten ontvangen werden één na één voorgesteld door hun peter of meter. De toespraken waren doorspekt met humor en stuk voor stuk origineel.

Jennie Vanlerberghe deed het voor vredesvrouw en kunstenares Martine Bossuyt; Lieven Gheysen voor journalist Steven Decraene, Maaike Cafmeyer voor acteur en zanger Niels Destadsbader en Johan Mattelaer voor politicus Vincent Van Quickenborne.

Zowel de peters als meters in hun motivatie als de nieuwe ridders in hun dankwoord haalden een sappig woordje West-Vlaams boven, wat hen meer dan eens applaus opleverde.

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier