Nick Vandendriessche is de nieuwe dirigent bij Het Gildemuziek

In bijlage ook een foto van het voltallige bestuur van de K.H. Het Gildemuziek, samen met onze nieuwe dirigent 'Nick Vandendriessche'.Zittend van links naar rechts: Gerard Dewachtere, Paul Debaes, dirigent Nick Vandendriessche, Voorzitter Yves Sanders, Joris DegryseStaand van links naar rechts: Dirk Brabant, Ronny Muylle, Koen Leplae, Tine Oost, Eline Vandendriessche, Isabel Vandecandelaere, Willem Debaes, Dominiek Roels.
Martine Verkindere

Na 27 jaar onder de deskundige muzikale leiding van dirigent Eddy Vanoosthuyse te hebben gestaan, wordt het artistieke roer nu door Nick Vandendriessche overgenomen. Als een ‘tijdelijke’ oplossing loodste Nick de harmonie met vaste hand door het voorbije nieuwjaarsconcert en hij heeft dus blijkbaar goed de vuurproef doorstaan.

Nick (°1970), die in de streek en in muziekmiddens zeker geen onbekende is, werd eind oktober aangesteld als tijdelijke dirigent en kon tijdens de voorbereiding van het eindejaarsconcert net voor de jaarwisseling, al met het orkest kennis maken. Let me entertain you werd een hoogstaande muzikale avond voor jong en oud in een nokvolle Spil. Ondertussen vonden er gesprekken plaats met verschillende kandidaat – dirigenten om uiteindelijk op dinsdag 9 januari tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur Nick aan te stellen tot de nieuwe dirigent van de koninklijke harmonie Het Gildemuziek.

Helemaal onbekend terrein voor Nick is het trouwens niet… Nick, bijzonder getalenteerd als eufoniumspeler en docent bij STAP, dirigeerde immers als jonge twintiger al jarenlang het jeugdorkest van het Gildemuziek.

Ridder Jans Zonen

Hiermee kende de harmonie een bloeiende, dynamische jeugdwerking met als hoogtepunten de jaarlijkse kampen, concerten en verschillende succesvolle deelnames aan wedstrijden. Voor Nick, die ook familiale banden heeft in de harmonie, is het een beetje als ‘thuiskomen’ bij de harmonie, waar hij ook zijn eerste muzikale passen zette. Daarnaast is Nick ook dirigent van de koninklijke fanfare De Ridder Jans Zonen in Dadizele.

Voor de harmonie, die tot de beste orkesten van de provincie behoort, breekt er een boeiende tijd aan met heel wat geplande optredens. Op 15 april is er het jaarlijks lenteconcert in De Spil, in de zomermaanden zijn er naast de traditionele uitstappen en plechtigheden twee kioskconcerten en begin september neemt de harmonie deel aan de taptoe in Deurne.

Bestuur en muzikanten zijn blij een waardige opvolger te kunnen aanstellen om samen deze interessante uitdagingen aan te gaan. Het Gildemuziek heet Nick Vandendriessche van harte welkom in haar midden.

Nieuwe muzikanten zijn welkom en kunnen voor verdere info contact opnemen via secretariaat@gildemuziek.be.

(MVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.