Negende Roderickroute op zes locaties in Oudenburg

Op de foto zien we de mensen die hun huis, schuur of tuin ter beschikking stellen, met hun ei. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het evenement werd woensdagavond officieel geopend in aanwezigheid van alle kunstenaars. Zij tonen het hele weekend, van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei, wat hen beroerd en wat ze in hun mars hebben.

Kunstkring Roderick organiseert al voor de negende keer deze kunstroute. Dit jaar werd er voor gekozen om alle werken op zes locaties samen te brengen. Er stellen telkens een zestal kunstenaars, leden van Roderick en gastkunstenaars, tentoon.

“We zetten voor het eerst ook fotografie en poëzie in de kijker”, aldus voorzitter Carine Maeckelberghe, die nog eens de doelstelling van het gebeuren benadrukt: mensen samenbrengen rond kunst en genieten van interessante ontmoetingen.

De officiële opening vond plaats in cc Ipso Facto waar de route ook start en het routeboekje te koop is. Wie het deelnemersformulier invult en in de urne, die dit jaar bij Roses Lens staat, deponeert, kan een kunstwerk winnen.

Om de eigenaars, die hun locatie ter beschikking stellen, te bedanken, had kunstkring Roderick een geschenk in petto. Onder het thema ei hadden enkele kunstenaars een werk gemaakt. Ook het stadsbestuur mocht een werk kiezen, als bedanking voor de jarenlange medewerking.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.