Nederlandse uitgeverij Atlas Contact verwelkomt Tieltse schrijfster Ann De Craemer

Ze zal er zowel fictie als non-fictie schrijven en haar eerste boek wordt een roman over haar depressie, die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen.

Ann De Craemer met haar ‘Groot Vlaams Wielerwoordenboek’, dat ze samen met Michel Wuyts schreef. © WME

Ann De Craemer debuteerde in 2010 met Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn (Lannoo). Het boek werd genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl-prijs voor het beste literair-journalistieke reisboek. Bij De Bezige Bij Antwerpen verschenen haar drie eerste romans: Vurige tong (2011), dat de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg, De seingever (2012) en Kwikzilver (2014).

Bij Polis publiceerde ze twee non-fictiewerken: Heerlijk helder (2015) en Groot Vlaams Wielerwoordenboek (2018). Ze is vaste columniste voor de krant De Morgen en schrijft ook columns voor Onze Taal en Krant van West-Vlaanderen.

Roman over haar depressie

“Ik beschouw mijn komst bij Atlas Contact als een grote stap vooruit in mijn schrijverschap”, aldus Ann De Craemer. “Met Tilly Hermans en Sander Blom heb ik twee mensen ontmoet die mijn liefde voor de literatuur en mijn ambitie delen. Ik wil bij mijn nieuwe uitgeverij zowel fictie als non-fictie schrijven. Mijn eerste boek wordt een roman over mijn depressie, die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.