Nationale ledendag van Cultuurlab Vlaanderen vond plaats op Waregemse bodem

Achteraan links zien we voorzitter Dimitri D'Hondt. © gf
Redactie KW

Op zaterdag 10 oktober organiseerde Cultuurlab Vlaanderen de eerste najaarsontmoeting onder zijn nieuwe naam in de hippodroom in Waregem.

Cultuurlab Vlaanderen is het Vlaams labo waarin cultuur wordt ingezet ter versterking van lokale solidariteit. Met de Vlaamse sociale emancipatiegeschiedenis als inspiratiebron en met de Nederlandse taal als een uitdrukkelijk verbindend element organiseren ze activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Door van elkaar te? leren en samen te creëren, werkt Cultuurlab Vlaanderen vanuit het lokale niveau aan een gemeenschappelijk verhaal voor Vlaanderen.

Rebelse figuren

In de voormiddag stelde voorzitter en Waregemnaar Dimitri D’Hondt de werking 2021-2025 voor en werd er geluisterd naar vragen en opmerkingen van leden. De nieuwe inspiratiegids werd voorgesteld met als primeur het nieuwe jaarthema voor 2021: rebelse figuren.

In de namiddag konden de leden kiezen tussen een rondleiding in de hippodroom of een gegidst bezoek aan de tentoonstelling Hippo.War. Ondanks de coronamaatregelen werd het in alle veiligheid toch een geslaagde najaarsontmoeting met vele enthousiaste leden.

(GDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.